Didim'de 2013 Yılı Turizm Sezonu Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Didim'de 2013 Yılı Turizm Sezonu Masaya Yatırıldı

Didim\'de 2013 Yılı Turizm Sezonu Masaya Yatırıldı

Didim Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ev sahipliğinde Didim Turizm Derneği ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin destekleri ile 2013 turizm sezonunu değerlendirme toplantısı yapıldı.

11.12.2013 16:53

Didim Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ev sahipliğinde Didim Turizm Derneği ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin destekleri ile 2013 turizm sezonunu değerlendirme toplantısı yapıldı.

5. Didim Turizm Değerlendirme Zirvesi Didim Ticaret Odası ile Esnaf Sanatkarlar Odası'nın ev sahipliğinde Didim Turizm Derneği ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Didim Kent Konseyinin destekleri ile bugün saat 13.00'da Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Toplantıya; Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ile MHP İlçe Başkanı Can Atas ile MHP ilçe Yönetimi ve esnaflar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını DTO Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım yaptı. Yıldırım, ilk dördü yerel yöneticiler, ulusal ve uluslar arası katılımcılar ile gerçekleşen zirvenin bu sefer sadece işletmeciler ve turizm sektörü muhatapları ile yapılmak kararı ile gerçekleştiğini Mülki ve İdari yöneticilerin bu nedenle toplantıya çağrılmadığını aktardı.

KOS ZİYARETİNİN ARTILARI

Yıldırım, toplantının kış sezonunda olmasına rağmen katılımın sevindirici olduğunu belirterek, Didim Ticaret Odası Turizm Çalışma Komisyonunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yunanistan ile Shengen Vizesi ve Kos Didim Seferlerinin yeniden başlaması noktasında girişimlerde bulunulduğunu aktaran Yıldırım "Didim için öncelikli sektörün turizm olması gerekiyor. Turizm bağlantılarımız ilerleyen süreçte ticari ilişkilerimizi de etkileyecek" diyerek özellikle nitelikli hizmetin aranılan unsur olduğunu aktardı.

"YILDIZIN ÖNEMİ YOK ANCAK ÜRÜN NİTELİĞİ"

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ise Ticaret Odası ve DİTAB çatısı altında Didim'in tanıtımı ve turizmin çeşitlendirilmesi adına bir çok çalışma yapıldığını kaydetti. Atilla, Didim'in binlerce yıllık; inanç turizmi, kültür turizmi icra edilen topraklar üzerinde bulunduğunu bu değerlerin tarihi ve doğal doku ile desteklenmesi gerektiğini aktardı.

Didim'in turizm anlamında kullanabileceği donelerin fazla olduğunu aktaran Atilla "Biz yaptığımız değerlendirmelerde ve katıldığımız uluslararası toplantılarda da gördük ki yıldızın önemi yok ancak ürün niteliğini sağlamak önemli" dedi.

Atilla, fuarlar ile ilgili Didim kamuoyunda bir önyargı olduğunu belirterek "Bize sürekli fuarlarda ne yapılıyor diye soruluyor. Fuarlarda Didim'in tanıtımı yapılıyor. Turist çeşitliliği sağlanmaya çalışılıyor" dedi. 2013 yılının değerlendirmesini yapan Atilla " 2013 yılı genel anlamda Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de verimli geçti. Gezi Olayları ile başlayan durgunluk Ortadoğu'da ki süreç ile tekrar Türkiye'yi çekim noktası haline getirdi. 2013 yılında ülkemize 37 milyon turist girişi oldu" dedi.

Atilla, Didim'in Bodrum ve İzmir Havalimanına yakınlık derecesini iyi değerlendirmesi gerektiğini de belirtti.

"BU İŞİN UYGULAYICISI VE LOKOMOTİFİ SİZLERSİNİZ"

DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu ise 2011 yılından itibaren sektörün sorunlarının içinde olduklarını belirterek DİTAP olarak, Valilik, Belediye gibi kurumlardan turizm değerlendirme raporları aldıklarını ve kontrol ederek değerlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Bankoğlu, "Bu işin uygulayıcısı ve lokomotifi sizlersiniz. Biz sizin sıkıntılarınızı çözebilmek ve tanıtım yapabilmek açısından üretme noktasıyız. Sizin sorunlarınızı dinleyeceğiz. Bu sorunları çözme noktasında sizlerinde, bizimle birlikte hareket etmesi gerekiyor. Ana sorunları belirleyerek, bunların çözümü noktasında belirli bir sürede çözmeye çalışırsak başarılı olabiliriz." diye belirtti.

Sorunları çözme konusunda esnafında kendilerine yardımcı olması gerektiğini söyleyen Bankoğlu, "Biz fuar, tanıtım çalışmaları ve broşürlerle, ilçemizi ve Didim'i tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sizde sorunları çözme noktasında bir şeyler üretebilir ve uygulayabilirseniz başarılı olabiliriz." dedi.

Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ kısa bir konuşma yaparak toplantıdaki konuların bilindiğini belirterek çözüm için burada olduklarını söyledi. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ise Sorunların aynı olduğunu oda olarak ta bu sorunları bildiklerini belirterek "Turisti getirelim ama turistin gezmesini de sağlayalım. Alış veriş yapmasını da sağlayalım" dedi.

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise 2013 itibariyle Didim'e gelen tur operatör sayısında artış olduğunu ve turist profilinin de değişmeye başladığını kaydetti. Didim'de bulunan otellere tur operatörleri aracılığıyla 2013 yılında 100 bin 661 turistin geldiğini belirten Atabay "Bu sayının içerisinde evlere gelerek konaklayan turistler yok. Bu rakam otellerden alınan rakam,tabii evlere gelenlerinin sayısının bilinmemesi olumsuz bir durum. Bu noktada zaten Bakanlık bir genelge yayınlayarak bunların kayıt altına alınması noktasında çalışma başlattı" dedi.

Çevre ve yol gibi sorunların bilinen sorunlar olduğunu belirten Atabay gelen turistin iyi karşılanmasının imaj açısından da olumlu bir durum olduğunu söyledi.

2014 yılı içinde talep oranlarının iyi olduğunu kaydeden Atabay Kalitenin hep birlikte sağlanacağını sözlerine ekledi.

Didim Kent konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise kendilerinin projeler üreterek kentin gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Didim'in enerjisini birleştirerek kendi projelerini yapması gerektiğini de belirten Ayyıldız birlik beraberliğin önemine değindi.

Daha sonra turizmci esnafın sorularının cevapları verilerek, sorunları dinlendi ve çözüm bulunması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de 2013 Yılı Turizm Sezonu Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement