Didim Kent Konseyinde Ayyıldız Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Didim Kent Konseyinde Ayyıldız Güven Tazeledi

Didim Kent Konseyinde Ayyıldız Güven Tazeledi

Didim Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu yapıldı.

03.06.2016 09:45

Didim Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda mevcut başkan Osman Ayyıldız yeniden başkan seçildi.

Didim Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan Genel kurula Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Korkmaz, TYSD Didim Şube Başkanı Deniz Baylan ile dernek yöneticileri ile muhtarlar katıldı.

Genel kurulun divan başkanlığını Didim Belediye Meclis Üyesi Hatice Gençay yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Genel kurulda konuşan Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız devam eden ve tamamlanan projelerle ilgili bilgiler verdi.

"DEVAM EDEN VE TAMAMLANAN PROJELER ANLATILDI"

Ayyıldız yabancılar çalışma grubunun katkılarıyla okullara spor malzemeleri anlamında destekler yapıldığını, ihtiyaç sahibi yatalar hastalara yardımlar edildiğini ve ihtiyaç sahibi 10 aileye yardım yapıldığını söyledi. Didim 83 projesiyle ilgili de bilgiler aktaran Ayyıldız "İş-kur destekli olarak yöresel lezzetlerle ilgili kurslar açmayı planlıyoruz. Bu anlamda ilçemizde yaşayan 81 İl'den vatandaşlarla görüştük. 82 İl yabancılar oluyor; 83 ise tüm Didim oluyor ve bu projede fikir alış verişlerimiz devam ediyor." dedi.

Ayyıldız Turizm Derneği öncülüğünde hazırlanan "Benim mesleğim Didim'in lezzetleri" projesi için de İçişleri Bakanlığı Dernekler Başkanlığına başvurulduğunu ve Haziran ayı içerisinde sonuçların açıklanacağını söyledi.

Ayyıldız yine proje kapsamında Meandros Derneği ile "Didim Aile topluluklarının güçlendirilmesi" projesi içerisinde yer aldıklarını ifade etti.

"AÇIK CEZAEVİNE KARŞIYIZ"

Didim'e açık cezaevi yapılmasıyla ilgili İmza kampanyasında 2500 imzanın toplandığını belirten Ayyıldız İmza kampanyasında %90 oranında istemiyoruz fikrinin ortaya çıktığını söyledi. Ayyıldız Kent Konseyi bünyesinde Kadın ve Gençlik Meclislerinin kurulduğunu ifade ederken Kent Konseyinin aldığı Özel ödülle ilgili de bilgiler verdi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise ortak hareket edilmesinin getirdiği sonuçların ortada olduğunu ve bunun sonucunda Kent Konseyinin ödül aldığını ifade ederek "Karşılık beklemeden yaptığınız çalışmaların sonuçlarını almak çok güzel; bu noktada Kent konseyini çok önemsiyorum. Güzel çalışmalar yapılıyor bizde bu anlamda destek olmaya ve katkı sunmaya devam edeceğiz." dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise konuşmasında göreve başladığı günden bu yana ortak çalışmalar yapılmasının önemini dile getirdiğini ifade ederek "Daire amirlerimizi bir yılın hesabını verdiler; keşke STK'larda bir yıllık çalışmalarını bizlere anlatabilse; Bu anlamda derneklerin faal olması önemli Şu an projeler hazırlanıyor başvurular yapıldı ama bu sayı arttırılmalı. İlçemizde 100'ün üzerinde dernek var; bunlarında aktif olması lazım." dedi.

"SEÇİMLER YAPILDI

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanlığı seçimine geçildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde Mevcut Başkanı Osman Ayyıldız yeniden başkanlığa seçildi.

Kent Konseyi yürütme kuruluna ise "Ali İhsan Kubaliç, Emrah Turgut, Ercüment Alkaner, Hilmi yıldırım ve Yaşar Pektaşoğlu" oy birliğiyle seçildi.

Genel kurulu dilek ve temenniler kısmı ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Kent Konseyinde Ayyıldız Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement