Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri Sona Erdi

Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri Sona Erdi

gecesiyle sona erdi.Birçok ünlü ismi bir araya getiren şenlikte politikacılar, yazarlar, sanatçılar ve akademisyenler Barış'ı her açıdan ele alırken, Melike Demirağ ve Moğollar'ın yer aldığı son etkinlikte binler 'Barış' diye seslendi.

03.09.2012 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usta edebiyatçı Yaşar Kemal'in Nazım Hikmet Barış Ödülü aldığı "Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri" yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı

'Barış' temalı

gecesiyle sona erdi. Birçok ünlü ismi bir araya getiren şenlikte politikacılar, yazarlar, sanatçılar ve akademisyenler Barış'ı her açıdan ele alırken, Melike Demirağ ve Moğollar'ın yer aldığı son etkinlikte binler 'Barış' diye seslendi.

Şenliğin son günü Av.Arif Ali Cangı, Ege Üniversitesi (EÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Allianoi Girişimi Dönem Sözcüsü Dr. Oya Otyıldız, Ege Çevre Platformu (EGEÇEP) Dönem Sözcüsü Av. Berrin Esin Kaya, Su Hakkı Kampanyası Sorumlusu Nuran Yüce, Hasankeyf Yaşatma Girişimi Serhat Resul, 'Çevre ve Barış' konusunu konuştular.

18.dönem Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve 19. dönem İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş, 'Ülkemizde, Sınırlarımızda, Dünyada Barış' konulu panelde, 20.dönem Samsun Milletvekili Murat Karayalçın ise 'Yerel Yönetimler ve Barış" konulu panele konuşmacı olarak katıldı. 'Şiir, Edebiyat ve Barış" konulu söyleşide ise Halim Yazıcı, Altan Gördüm, Ahmet Telli, Ünal Ersözlü, Namık Kuyumcu, Nevzat çelik, Tuğrul Keskin gibi isimler bir araya geldi. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven 'Barış ve demokrasi' için düzenlenen şenliğe katılan tüm konuşmacılara birer plaket takdim etti.

Yerel yönetimlerde barış'tan söz eden 20.Dönem Samsun Milletvekili Murat Karayalçın, "Antik Roma'da ekmek, hamamlar, arenalar Romalılar'a bedavaya verilmiş. Bu kısmı Osman Özgüven duymasın" sözleri gülümsemelere neden oldu.

18.dönem Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise, 12 Eylül karanlığında aydınların Dikili Festivali'nde bir araya gelerek, ülkeye umut saçtığını, sorunların, fikirlerin burada korkusuzca konuşulduğunu, Dikili'nin düzenlediği etkinliklerle ışık saçmaya devam ettiğini söyledi.

Şenliğin son etkinliği olan 'Barış' gecesi ise, Dikili Belediye Tiyatrosu ile İzmir Yenikapı Tiyatrosunun "Güneş İçenlerin Türküsü' adlı oyunu ile başladı. Oyunun ardından Melike Demirağ ile Moğollar'ın bir konser verdi. 6 bin kişiden fazla müzikseverin izlediği konserde hep bir ağızdan defalarca 'Barış' diye haykırıldı.

Gecenin sonunda Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, konseri birlikte izlediği torunu Özgür Özgüven ile birlikte Melike Demirağ ve Moğollar'a katılımlarından dolayı birer plaket verdi.

Şenliğin kapanış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Şenliğimiz boyunca barış diye haykırdık. Buradan Ülkemizin her yerinde insanlar birbirlerini kucaklasınlar. Birbirlerini sevsinler. Annelerimiz, babalarımız ağlamasın. Yavrularımız öksüz kalmasın. Kimseler ölmesin istiyoruz. Barışa karşı olan özlemimizi hep söylüyoruz. Bir an önce barışın gelmesi içinde yüreklerimizin barış için çarpmasını istiyoruz" dedi.

Özgüven, "Bu yılkı etkinliklerimizi adadığımız Nazım, savaşsız bir dünyanın savunucusu olmuştur. Ülkesinde ona bir avuç mezar toprağı bile çok görülmüştür. Adını bir parkla yaşattığımız, büstünü diktiğimiz barış adamı Nazım Hikmet'imizin Dikili'de bir çınar ağacı var artık" dedi. Moğollar'dan Cavit Berkay ise "Dünya barış günü yeni doğan çocuklara ismini 'barış' koymakla kalmasın" dileğinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement