Diyarbakır'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün cenazesi, memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde defnedildi.

23.12.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün cenazesi, memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde defnedildi.

Gündüz'ün naaşı, Bayhasan köyüne bağlı Elmaağaç Mahallesi'ndeki evinde helallik alınmasının ardından Hüsnü Hüseyin Tekışık Camisi'ne getirildi. Burada şehit Gündüz için tören düzenlendi.

Bu sırada gözyaşı döken şehidin annesi Nasibe Gündüz ve nişanlısı Rukiye Orman'a sağlık ekibi müdahale ederken, baba Nadir Gündüz'ü yakınları teselli etti.

Şehidin nişanlısı Rukiye Orman, gözyaşı dökerken, "Benim canım gitti, bu nasıl Kürtlük, bu nasıl, Diyarbakırlıyım ben" dedi.

Gündüz'ün naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazın ardından Elmaağaç Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Gündüz'ün ailesi ve yakınları, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Giresun milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 21 Aralık'ta düzenlenen operasyonda teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz, hastanede şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement