Doğanşehir Polat Ovası Ankara'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Doğanşehir Polat Ovası Ankara'da Buluştu

Ankara Doğanşehir Polat Ovası Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğinde, Malatya'nın bir çok ünlü siması bir araya geldi.

10.08.2011 11:30

Ankara Doğanşehir Polat Ovası Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğinde, Malatya'nın bir çok ünlü siması bir araya geldi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Ankara'daki Kıbrıs Evi'nde gerçekleştirilen iftar buluşması büyük ilgi gördü.

Polat, Fındık, Çavuşlu, Yolkoru ve Karaterzi Köylerinden katılımın da olduğu iftarda, Malatyalı siyasetçilerin yanı sıra, Ankara'daki Malatya ilçe dernekleri temsilcilerinin de büyük katılımı oldu.

Polat Ovası Derneği Başkanı Kamil Göksu, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, derneğin kuruluşunda emekleri geçen hemşehrilerine teşekkür etti. Göksu, derneği kurmaktaki en büyük amaçlarının Polat beldesi ve köylerini tanıtmak olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Polat; içli köftesi, kınalı ekmeği, yanıcı ve kömbesi ile kendine has yemek kültürü olan bir belde. Kendine has türküleri olan bir belde. Birçok türkümüz yöresi Polat olmasına rağmen hiç bahsedilmeden seslendiriliyor, başka yörelere mal ediliyor. Polat; ayrıca Sulu Mağara, tarihi Kral Tepesi, tarihi evleri, Turgut Özal Barajı, Beypazarı Mesire Alanı ve Türkiye şampiyonu olmuş halk oyunları ekibi ile dikkat çeken bir belde. Sulu Mağara, mağara turizmi açısından tanıtılmaya değer özellikler taşıyor. "

İftar buluşmasına, Malatya eski milletvekillerinden Galip Demirel, Namık Hakan Durhan, Ahmet Münir Erkal, Ankara Cumhuriyet Savcısı Adil Kubat, Kızılbey Vergi Dairesi Müdürü Turgut Özçelik, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdür Yardımcısı Sıdıka Kuşanaç, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Ankara Şube Başkanı Bahattin Atila, Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir, Malatya Eğitim Vakfı

(MEV) Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek, ilçe dernekleri başkan ve yöneticileri ile Polat Ovası Derneği üyeleri katıldı.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğanşehir Polat Ovası Ankara'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement