Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum'un İlk Tercüme Ofisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum'un İlk Tercüme Ofisi Açıldı

Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum\'un İlk Tercüme Ofisi Açıldı

Erzurum'un Yakutiye İlçesinde Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinin Masif Ajans adı altında ilk tercüme ofisi açıldı.

23.07.2013 13:45

Erzurum'un Yakutiye İlçesinde Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinin Masif Ajans adı altında ilk tercüme ofisi açıldı.

Masif ajans Genel Müdürü Olgun Aydoğdu konuyla ilgili, "Turizm anlamında gelişen ve ilerleyen Erzurum'un yanı sıra bölge bir tercüme ofisi bulunmadığı için İstanbul İzmir ve Ankara'da tercümanlar getirilerek hizmet verilmeye çalışılıyordu. Bu durumun Erzurum'a yakışmadığını düşünürek Erzurum ve Doğu Anadolu illerinin faydalanabileceği bir tercüme ofisi kurduk. Ekibi yabancı dil çevirilerini ve tercümanlık hizmetlerini noter onayına gerek kalmadan yapmış olacaklar. Yaptığımız çalışma Erzurum ve bölge iller için çok büyük bir öneme sahiptir. Kültürel anlamda yapılan çalışmalarda tercüme konusunda ki sıkıntıların önüne geçilecektir. Erzurum'da ve Doğu Anadolu'da daha önce açılmış bir tercüme ofisi yok bu nedenden dolayı da çok büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Resmi bir evrakın tercümesi için önce bir notere gidiliyor ve insanlar noterin gösterdiği tercümanlara yönlendiriliyordu. Bu insanlarında herhangi bağlı olduğu resmi bir kurum olmadığı için o vatandaşlar ilk önce o tercümanı bulmakla ardından ise çevirinin doğru olup olmadığını teyit ettirmekle zaman harcıyordu. Bizim amacımız bu karmaşayı ortadan kaldırıp direk noter onaylı resmi kurumumuzla yaptığımız tercümelerin güvencesini de veriyoruz. Noterlerin önerdiği tercümanların bulunmaz Hint kumaşı durumuna getirilmesi ile birlikte tercümanlık ücretleri afaki rakamlara ulaşmıştı. Erzurum'da böyle bir boşluğun olduğunu gördük ve böyle bir büroyu açmaya karar verdik" dedi.

İKİ ÜNİVERSİTELİ BİR KENTE YAKIŞMIYORDU

Erzurum'un turizmde olduğu kadar eğitim anlamında da büyük gelişmeler içerisinde olduğunu belirten Olgun Aydoğdu, "Atatürk Üniversitesi gibi büyük bir üniversiteye sahip ayrıca yeni kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi ile öğrenci potansiyelini arttıran bir kentte elbette ki bir tercüme ofisine ihtiyaç var. Bu öğrencilerin Yurt dışına çıkmak için ERASMUS ve farklı programlarda ihtiyaç duydukları belgeleri tercüme ettirmeleri gerekiyor. Bu belgeleri bir karmaşada değil Doğu Anadolu'nun ilk tercüme ofisine gelerek resmi bir şekilde yaptırabilecekler. Farklı dillerde tercüme işlerinde de sıkıntılar vardı yine noter onayına ihtiyaç duyulmaksızın burada doğrudan her dilde tercümesini zamanında yaptırıp isteyen kişilere teslim edilebiliyor. Yurt dışında alınan belgeleri geçerli kılmak için yapılması gereken belge çevirilerini de tek bir çatı altında kısa sürede tamamlayıp ilgili yerlere götürebiliyorlar. Böylelikle hem kısa sürede hem de resmi bir şekilde işlerini halletmiş oluyorlar." dedi.

BİRÇOK İŞSİZ GENÇ İÇİN İSTGİHDAM KAPISI

Doğu Anadolu bölgesinde yeni bir devir başlatan tercüme ofisi işsiz birçok gence de istihtam kapısı oldu. Masif Ajans Genel Müdürü Olgun Aydoğdu yeni kurulan tercüme ofisinin işleri arasında yalnızca çeviri işlerinin değil tercümanlık eğitimlerinin de verildiğini belirtti. Aydoğdu "işlerimiz arasında yalnızca tercüme değil tercümanlık eğitimi de mevcut üniversiteli öğrencilerimizden İngiliz dili ve edebiyatı İngilizce öğretmenliği mezunu ya da okuyan öğrenciler kurumumuza gelerek tercümanlık sertifikası almak üzere kurs alabiliyorlar. Bu öğrencilere verdiğimiz sertifikalar ile uluslar arası gezi ve toplantılarda tercümanlık yapma imkanı bulabiliyorlar. Turizm anlamında da turistlere bu konuda sağlanacak kolaylıklar ile bölgeye daha kolay turist çekip bu turistleri bize yakışır bir şekilde onları ağırlamış olacağız." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum'un İlk Tercüme Ofisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement