Doğu Marmara Turizmin Parlayan Yıldızı - Son Dakika
Yerel

Doğu Marmara Turizmin Parlayan Yıldızı

Doğu Marmara Turizmin Parlayan Yıldızı

Doğu Marmara yeşil doğal ortamı, gölleri, şelaleleri, mavi denizleri, şifalı termal suları, tarihi mirası ve yöresel lezzetleriyle ülkemiz ve dünya turizm pazarında öne çıkıyor.3000 yıllık tarihi, Hereke ipek halısı, Kerpe, Kefken, Cebeci,...

07.06.2012 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Marmara yeşil doğal ortamı, gölleri, şelaleleri, mavi denizleri, şifalı termal suları, tarihi mirası ve yöresel lezzetleriyle ülkemiz ve dünya turizm pazarında öne çıkıyor.

3000 yıllık tarihi, Hereke ipek halısı, Kerpe, Kefken, Cebeci, Sarısu, Sapanca, Karamürsel ve Bayramoğlu'da kıyı turizmi, Ballıkayalar ve Beşkayalarda Trekking, Yayla ve Termal turizmi, Hereke İpek Halısı, Pişmaniyesi, Ayva Cezeryesi, Kandıra Bezi,Karamürsel sepeti gibi yöresel değerleriyle Kocaeli yüksek gelirli turizm yatırımlarına ev sahipliği yapıyor. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz Sakarya'da kültür turizminin gözde adresi Taraklı evleri, Akyazı Tümülüsü, Eko-turizmin gözdesi, Acarlar, Karagöl, Soğucak, Poyrazlar ve Sapanca Gölleri, el yapımı ahşap ürünleri, el işi dokumalar, lezzetli ıslama köfte ve kabak tatlısı meraklılarının bekliyor. Doğa'nın saklı hazinesi Düzce'de ruhu dinlendirecek şelaleler mükemmel doğal ortam, sağlık ve güç veren fındık, Panoramik manzaralarıyla bir doğa mucizesi olarak adlandırılacak. Bolu; Abant, Seben ve Yedigöller Kongre ve Kış turizmi için Kartalkaya, Aladağ, Kıbrıscık, Gerede Esentepe, ülkemizin en iyi aşçılarının yetiştiği kent olarak dikkat çekiyor. Yeşille Mavinin buluştuğu Yalova'da Sağlık ve Doğa turizmi çiçek ve süs bitkileri üretimi kıyı turizmi ve yatçılık turizmin çeşitlendirilmesinde yeni alternatifler yaratıyor.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)

bölgesindeki iller Kocaeli Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'nın turizm yatırımları için ideal bir bölge olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Erkan Ayan, "Güçlü ekonomisi, ulaşım ağları, önde gelen turizm destinasyonu, altyapısı, nitelikli iş gücü, genç nüfus, teşvikler ve düşük vergiler sayesinde yatırıma uygun liberal piyasa, merkezi coğrafi konumu, potansiyel yatırım alanları, büyük bir iç Pazar hitap etmesi nedeniyle yatırım faktörlerinin hepsini kapsamaktadır. 400 milyon tutarında 30 turizm yatırımının devam ettiği bölgemizde çeşitli yıldız kategorilerinde 52 tesis iç ve dış turizme hizmet vermekte 19 turistik tesiste tamamlanma aşamasındadır. 25 bin 356 yatak kapasitesine yakın gelecekte eklenecek 7 bin 125 yeni yatakla yerli ve yabancı turist sayısının ikiye katlanmasını bekliyoruz. Hemen her zevke hitap edecek 53 ayrı turizm türüyle konuklarımızı ağırlayan MARKA bir bölge olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Tatil için alternatif yeni yerler görmek isteyenleri Doğu Marmara'ya davet eden Ayan, "Yazın bütün güzellikleriyle yaşandığı Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'nın yer aldığı Doğu Marmara'ya turizme gönül verenleri değişik heyecanlar yaşamak isteyenleri doğal güzelliklerin, yöresel lezzetlerin tadını çıkarmaya çağırıyoruz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğu Marmara Turizmin Parlayan Yıldızı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement