DSİ 21. Bölge Müdürü Deniz, Söke'nin Sel Reçetesini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

DSİ 21. Bölge Müdürü Deniz, Söke'nin Sel Reçetesini Açıkladı

DSİ 21. Bölge Müdürü Deniz, Söke\'nin Sel Reçetesini Açıkladı

Devlet Su İşleri (DSİ) 21.Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, Söke ve çevre bölgeyi Menderes taşkınlarından Bağarası-Koçarlı Sulama Projesi'nin kurtarabileceğini söyledi.

14.01.2012 13:02

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, Söke ve çevre bölgeyi Menderes taşkınlarından Bağarası- Koçarlı Sulama Projesi'nin kurtarabileceğini söyledi.

Taşkınlara neden olan son yağışlarda Muğla'da metrekareye 150, Aydın'da 100, Denizli'de 150, Söke Bölgesi'nde 150 kilogram yağış düştüğünü belirten Ali Rıza Deniz, son yağışlarda Çine Adnan Menderes Barajı'nın 18.5 milyon metreküp su aldığını söyledi. Çine ve Kemer Barajları olmasaydı bölgeden geçen taşkın sularının 10 katı fazlası ile karşı karşıya kalınacağını belirten DSİ Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, Baraj rezervuarlarına bakıldığında ortalama yüzde 60 doluluk oranına sahip olduğunu söyledi. Geçen yıla göre su potansiyelinin bu yıl fazla olduğunu belirten Ali Rıza Deniz; Işıklı Barajı'nın yüzde 64, Adıgüzel Barajı'nın yüzde 66, Kemer Barajı'nın yüzde 84, Çine Barajı'nın yüzde 54, Topçam Barajı'nın 48, İkizdere Barajı'nın ise yüzde 17 doluluk oranına ulaştığını söyledi.

"MENDERES'İN ISLAHI"

Çine Barajı'nın giriş noktasından Koçarlı sınırlarına yakın kısma kadar Menderes Nehri'nde ıslah çalışmalarının yapıldığını belirten DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz; hedeflerinin bugüne kadar yapılan ıslah çalışmalarını Söke Regülatörüne kadar olan kısma getirerek, ıslah edilmiş alanı 30-35 km'ye çıkarmak olduğunu kaydetti. Menderes'in ıslah çalışmalarının önümüzdeki süreçte hızlanacağını belirten Ali Rıza Deniz, asıl hedeflerinin Bağarası-Koçarlı Sulama Projesi'nde yol alabilmek olduğunu belirtti. Suyun Kovanburnu regülatöründen tahliye kanalına verildiğini burada yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirten Deniz, "Kovanburnu ile şişme savak regülatörüne kadar olan uzunluk yaklaşık 30 Km. Burada ıslah edilmesi gereken alan yaklaşık 14 kilometre. Buranın da ıslah edilmesini sağlayacağız" dedi.

"BAĞARASI-KOÇARLI SULAMA PROJESİ"

Bağarası ve Koçarlı bölgelerinde yapılacak toplulaştırma ile birlikte hayata geçirilecek sulama projesinin önemine değinen DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, Söke ve çevre bölgeyi taşkınlardan Bağarası-Koçarlı Sulama Projesi'nin kurtaracağını söyledi. Toplulaştırma çalışmalarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirten Ali Rıza Deniz, toplulaştırma çalışmalarının kendilerinin önünü de açacağını ifade etti. Toplulaştırma projesi kapsamında yer alan ana kanal ve sedde ihalesini hemen yaparak harekete geçmeyi planladıklarını belirten Ali Rıza Deniz, "Buraya yapılacak sedde, şu an mevcut seddeler gibi ova su altında kalmada suyun önünü kesecek. Proje ile tüm dereler tahliyeye bağlanacak. Toplulaştırma ve buna bağlı olarak Koçarlı-Bağarası Sulama Projesi'nin mutlaka hayata geçmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSİ 21. Bölge Müdürü Deniz, Söke'nin Sel Reçetesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement