Dso Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci."Denizli Sanayicisinin Yüzde 62.30'u Yurt İçinde Yatırım Yapmayı... - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dso Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci."Denizli Sanayicisinin Yüzde 62.30'u Yurt İçinde Yatırım Yapmayı...

27.03.2012 17:00

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, bölge sanayicisinin yüzde 62.30'unun yurt içinde yatırım yapmayı amaçladığını söyledi.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, bölge sanayicisinin yüzde 62.30'unun yurt içinde yatırım yapmayı amaçladığını söyledi.

Keçeci, 2012 yılı Denizli Sanayisi Genel Görünüm Anketi'nin sonuçlarını açıklamak üzere Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, anketin DSO'ya üye 3 bin 316 sanayiciden bin 200'üne gönderildiğini belirtti.

Anket kapsamında Denizli sanayisinin üretim, kapasite kullanımı, satış, sipariş, karlılık, yatırım, ihracat, istihdam gibi çeşitli araçlarının mercek altına alındığını belirten Keçeci, belirlemelerin 2012 yılına ışık tuttuğunu dile getirdi.

Anketten 2011 yılının, 2010 gibi olumlu bir yıl olarak geride kaldığı sonucunun çıktığını ifade eden Keçeci, "2012'nin geçen yıldan biraz daha iyi olabileceği sonucu çıktı. Ancak genel olarak beklentilerdeki iyimserlik, krizin ardından gelen toparlanmanın damgasını vurduğu 2010 yılının beklentilerinin gerisinde kalıyor" diye konuştu.

Çalışan sayısının yükseldiğini ifade eden Keçeci, 2011 yılında toplam SGK'lı istihdamının yüzde 9 artışla 155 bine çıktığını ifade etti.

Keçeci, 2012 yılında yapılması planlanan yatırımlara ilişkin olarak da şunları söyledi:

"Ankete yanıt verenlerin yüzde 57.8'i 2011'de yatırım yaptığını açıklıyor. Bu oran 2010'un 2.61 altında ama 2009'un 20.31'in üzerinde. Diğer yandan yani yatırıma gidenlerin oranı yalnızca yüzde 17.19. Modernizasyon yüzde 31.25'lik oran ile en büyük sabit sermaye yatırımı olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte 2012 yılı yatırımlar bakımından umut vaat ediyor. Denizli sanayicilerinin yüzde 62.30'u yurt içinde yatırım yapmayı amaçlıyor. Bu oran geçen yıldan 11 puan fazla. Ne var ki yurt dışında yatırım söz konusu olduğunda oran yüzde 3.33'e iniyor. Var olan iş kolu dışında farklı bir iş koluna 2012'de yatırım yapmayı düşünenlerin oranı yüzde 30.65. Bu girişimcilerin yüzde 8.06'sı gıda, organik tarım, yüzde 6.45'i hayvancılık alanlarını tercih ediyor."

Keçeci, Avrupa'daki krizin Denizli sanayicilerinin yüzde 61.67'sini olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dso Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci.'Denizli Sanayicisinin Yüzde 62.30'u Yurt İçinde Yatırım Yapmayı... - Son Dakika


Advertisement