Düzce'nin 2023 Yılı Vizyonu Çalışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Düzce'nin 2023 Yılı Vizyonu Çalışma Toplantısı Yapıldı

Düzce\'nin 2023 Yılı Vizyonu Çalışma Toplantısı Yapıldı

Düzce'nin 2023 yılı vizyonu ve Doğu Marmara Bölge Planı çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

14.03.2013 14:40

Düzce'nin 2023 yılı vizyonu ve Doğu Marmara Bölge Planı çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

SKY Tower Hotel'de yapılan toplantıya Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce eski Valisi Fikret Güven, Vali Yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, Doğu Marmara Kalkına Ajansı yetkilileri ile STK temsilcilere katıldı.

Vali Adnan Yılmaz, bu toplantının Düzce'nin yerel dinamikleriyle yönlendirici olacağını belirterek "Şehrin gerçekleştirilebilir taleplerinin karşılanması, makul öneri ve tekliflerin strateji politikalarına dahil edilerek öncelikli amaç ve hedeflerine getirilmesi. Kamu kuruluşları dahil tüm sektörler arasında koordinasyon sağlanarak bu talep ve tekliflerin uygulanması ve hayata geçirilmesi. Böylelikle Düzce'nin tüm sektörler arasında sağlıklı iletişim kurulması katılımcı kuruluşlar ve aktörler arasında sinerji oluşturulması, bilgi ve insan kaynağı desteği sağlanması. Bölge ve ilin sorunlarının ve politika önceliklerinin il elden öğrenilmesi mahallinde tespit edilmesi, bütüncül bir bakış açısıyla şehrin ekonomik fırsat alanlarının yenilikçi ve rekabetçi kapasitelerinin arttırılması geliştirilmesi gerekmektedir. 2023 bir hedef ama bir medeniyet inşaası daha büyük bir hedef olmasıdır" diye konuştu.

Doğu Marmara ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak ve Kakınma Bakanlığının uygun görüşleriyle Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova İllerinden Marmara Bölge planının stratejik amaç ve hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapılmaktadır. Düzce'nin 2023 yılı vizyonunun tespitinde gerçekleştirilen çalışmalara

Düzce'nin bu vizyonu

belirlemesi için

bir araya geldiklerini belirtti.

Düzce 2023 Vizyonu sunumunu gerçekleştiren Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Hakkı Erslan, Düzce'nin ve Türkiye'de ki ekonomik sanayi, tarım, turizm alanındaki büyümenin nedenleri ve daha fazla büyümenin formülü konularına değinerek 2023 yılı hedeflerin neler olması gerektiğine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından tüm sektörler oturum masalarına geçerek kültür ve turizm, bilim sanayi ve teknoloji, tarım ve ticaret, çevre şehir kentsel dönüşüm, kentsel yaşam ve trafik işleri, eğitim, gençlik ve spor, sağlık, aile ve sosyal hizmetler ve güvenlik konularında 2023 stratejileri toplantılarına geçildi.

Bu konular doğrultusunda 3 ana konu olan, uygulanması gereken faaliyetler, uygulamayı gerçekleştirecek olan kurumların hangileri olması ve faaliyetler hangi zaman aralığında gerçekleştirilmesi konuları belirleme toplantısına geçildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'nin 2023 Yılı Vizyonu Çalışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement