Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan Musabeyli Köyü Merasının Bir Kısmının TOKİ'ye Verilmesi Talebine Tepki: "Olabilecek Felaketlere Kapı Açmak Demek" - Son Dakika
Yerel

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan Musabeyli Köyü Merasının Bir Kısmının TOKİ'ye Verilmesi Talebine Tepki: "Olabilecek Felaketlere Kapı Açmak Demek"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Musabeyli köyü merasının bir kısmının TOKİ’ye verilmesi talebini “Doğaya meydan okuyoruz. Oysa doğayla uyumlu yaşamamız gerekiyor. Edirne’nin Musabeyli köyünde merayı, mera vasfından çıkararak toplu konut alanı haline çevirmeye çalışıyoruz. Bu ne demek? Bugün, yarın ya da gelecekte olabilecek felaketlere tekrar kapı açmak demek” sözleriyle eleştirdi.

15.03.2023 18:33  Güncelleme: 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Musabeyli köyü merasının bir kısmının TOKİ'ye verilmesi talebini "Doğaya meydan okuyoruz. Oysa doğayla uyumlu yaşamamız gerekiyor. Edirne'nin Musabeyli köyünde merayı, mera vasfından çıkararak toplu konut alanı haline çevirmeye çalışıyoruz. Bu ne demek? Bugün, yarın ya da gelecekte olabilecek felaketlere tekrar kapı açmak demek" sözleriyle eleştirdi.

Musabeyli köyü merasının bir kısmının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca TOKİ'ye verilmek istenmesine, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Kent Konseyi ve köylüler tepki gösterdi.

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği'nin düzenlediği "İklim Değişikliği, Enerji Verimliği, Sürdürebilirlik" toplantısında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Musabeyli köy merasının mera vasfından çıkararak toplu konut alanı haline çevirmeye çalışıldığına dikkat çekti.

"BUNU SİYASİ OLARAK SÖYLEMİYORUM"

Gürkan, şunları söyledi:

"Biz doğaya meydan okuyoruz. Oysa doğayla uyumlu yaşamamız gerekiyor. Bunu becermemiz gerekiyor. Dün Kent Konseyi'mizle görüşmemiz vardı. Şimdi Edirne'nin Musabeyli köyünde merayı, mera vasfından çıkararak toplu konut alanı haline çevirmeye çalışıyoruz. Bu ne demek? Bugün, yarın ya da gelecekte olabilecek felaketlere tekrar kapı açmak demek. Bunu siyasi olarak söylemiyorum. Siyaset gelir geçer. Ama ülke bakidir, insanlık bakidir. Kalıcı olan bunlardır. ya doğayla uyumlu, barışık yaşamayı öğreneceğiz ya da her afette olduğu gibi doğa bize derslerini vermeye devam edecek. Acı ama gerçek olan bu…"

"SİZİN MERADA NE İŞİNİZ VAR?"

Edirne Kent Konseyi de bugün konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, köyde yaşayan vatandaşlarla birlikte yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu kararı veren iktidar yöneticilerine sesleniyorum; ya siz nasıl bir gözlük takıyorsunuz? Size o gözlükler ne gösteriyor, siz nereye baksanız inşaat alanı görüyorsunuz. Her gördüğünüz yere bir inşaat yapma girişiminde bulunuyorsunuz. Meriç Nehri de aynı, nehir kenarlarımız da aynı. Başka yer mi yok? İkinci bir bahçe yaratın, ikinci parklar yaratın. Her gelen Meriç Nehri kenarına geliyor. Yine TOKİ...  Edirne'de yapılaşma için imarın gelişmesi için belirli alanlar var, kentin gelişme yönleri var. Sizin merada ne işiniz var? Bundan sonra da mücadelemizi yükselterek devam edeceğiz. Konunun takipçisiyiz."

"MUSABEYLİ KÖYÜNE ŞEHİR KURARDIK"

Musabeyli Köyü Muhtarı Kamil Ekici ise "62 sene mera davası için mücadele verdik. Avukatlara verdiğimiz paralarla Musabeyli köyüne şehir kurardık. Mera bizim olmazsa olmazımız" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Fatma Ekici de "50 tane büyükbaş hayvanım var. Ben nerede otlatacağım, nereye götüreceğim hayvanımı… Apartmanları mı yiyecek hayvanlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan\'dan Musabeyli Köyü Merasının Bir Kısmının TOKİ\'ye Verilmesi Talebine Tepki: "Olabilecek Felaketlere Kapı Açmak Demek"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan Musabeyli Köyü Merasının Bir Kısmının TOKİ'ye Verilmesi Talebine Tepki: 'Olabilecek Felaketlere Kapı Açmak Demek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement