Edirne Çocuk Hakları Derneği Tacize ve İstismara Uğrayan Çocuklara Destek Olacak - Son Dakika
Yerel

Edirne Çocuk Hakları Derneği Tacize ve İstismara Uğrayan Çocuklara Destek Olacak

Edirne Çocuk Hakları Derneği Tacize ve İstismara Uğrayan Çocuklara Destek Olacak

Edirne Çocuk Hakları Derneği, cinsel istismara uğrayan çocuklara hem avukatlık hem psikolog hem de sağlık desteği sağlayacak.

17.11.2016 17:20

Edirne Çocuk Hakları Derneği, cinsel istismara uğrayan çocuklara hem avukatlık hem psikolog hem de sağlık desteği sağlayacak. Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nebahat Çavuş, "Çocuklara yönelik her türlü taciz ve istismarın önlenmesi için mücadele edeceğiz" dedi.

1 1 Mayıs 2016 tarihinde kurulan Edirne Çocuk Hakları Derneği, 18 Kasım Cuma günü dernek binalarının Osmaniye caddesinde açılışını gerçekleştirecek.

Edirne Çocuk Hakları Derneği adına bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nebahat Çavuş, "Edirne Çocuk Hakları Derneği, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin tüm toplumda yaygınlaşmasını ve benimsenmesini sağlayarak, çocuklara yönelik her türlü taciz ve istismarın önlenmesi, dezavantajlı ve suça sürüklenen çocuklar da dahil olmak üzere tüm çocukların korunması, sağlık, sosyal, eğitim ve kültürel alanda varlık göstermeleri ve gelişmelerinin sağlanması ve kolaylaştırılması amaçlarıyla kurulmuştur. Bu amaç kapsamında dil, ırk, renk, cinsiyet, felsefi inanç, din, mezhep, etnik köken, bölge ayrımı yapmaksızın çocuk haklarının korunması, geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili doğrudan çocuklarla ve çocuklarla doğrudan ya da dolaylı olarak temasa geçen bütün kişi ve kurumlar ile ebeveyn, diğer aile üyeleri, arkadaş ve öğretmenlerin yanı sıra kamusal, sivil ve özel kuruluşlar ve çalışanları işbirliği içinde çalışmak en önemli hedefimizdir" dedi.

"Bizler cinsel istismara uğrayan çocukların hem avukatlığını hem psikolog hem sağlık desteğini yapacağız" diyen Çavuş, açıklamasının devamında şunları kaydetti.

"Cinsel istismara uğrayabilecek çocuklarımızı da bedenlerini nasıl koruyacağı konusunda da farkındalık yapma çalışmalarımız var. Bunu üç ayaklı yapmayı planlıyoruz. Çocuklar, öğretmenler ve aileler olarak. Ben avukatım adliyede birçok suça sürüklenen çocuk, cinsel istismara uğrayan, şiddette uğrayan çocuklarla karşılaşıyorum. Bunların savunmasız, korumasız ve desteksiz olduğunu görüyorum. Çocuklarımızın geleceği için harekete geçtik. Bizler çocuklarımıza gelecek olarak destek olacağımıza inanıyoruz. Derneğimiz gönüllülük esaslarına dayanıyor. Bizlere en büyük destek olan Edirne Belediye Başkanlığı'nın bize tahsis ettiği binada çalışmalarımızı yapacağız." - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Çocuk Hakları Derneği Tacize ve İstismara Uğrayan Çocuklara Destek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement