Edirne'de Eyt'liler Sgk Önünde Uzun Kuyruk Oluşturdu - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Eyt'liler Sgk Önünde Uzun Kuyruk Oluşturdu

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) emeklilik hakkının verileceğinin açıklanması üzerine Edirne’de vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren SGK önünde uzun kuyruk oluşturdu. Hakan Yıldırım isimli vatandaş, "500 gün falan eksiğim var. Askerliği aldığım zaman oluyor herhalde. Emekli maaşıyla geçinilmez. Mecburen çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

29.12.2022 14:11  Güncelleme: 14:16

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) emeklilik hakkının verileceğinin açıklanması üzerine Edirne'de vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren SGK önünde uzun kuyruk oluşturdu. Hakan Yıldırım isimli vatandaş, "500 gün falan eksiğim var. Askerliği aldığım zaman oluyor herhalde. Emekli maaşıyla geçinilmez. Mecburen çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'de yaş sınırı olmayacağını dün gece duyurmasının ardından borçlanma yaparak süre açığını kapatmak isteyenler bugün SGK müdürlüklerine akın etti. Eksik prim borçlarını ödemek isteyen EYT'liler SGK önünde uzun kuyrukta bekledi. Kuyrukta bekleyen EYT'li vatandaşlar durumlarını şu şekilde anlattılar:

"6 AYIM KALDI ONU SATIN ALACAĞIM"

"Eraydın Uygan: 1973 doğumluyum. Emekli olmak için sıraya giriyorum. 6 ayım kaldı. Onu satın alacağım. Kısmet olursa, Allah'ın izniyle emekli olacağız. Akşam herkes için iyi oldu. Darısı bekleyenlerin başına diyelim.

Nur Topçu: EYT için geldim çocuk satın alacağım (primi kastediyor). Bir buçuk yıl alacağım. Mutluyuz, kaç aylardan beri bunu bekliyoruz. Bir ay içinde olur herhalde. 'Şubatta maaşlar yatacak' diye söylüyorlar. Ocak ayının ilk haftası yapacaklar herhalde, bekliyoruz. Bekliyorduk, yaş şartı bizi sıkıntıya sokmuştu. 'Olur mu, olmaz mı' diye. Yaşım uyuyordu, ben her durumda olacaktım. Keşke baştan yapsaydık. Güvenemedik yaş çıkar mı çıkmaz mı diye. Böyle olacağını bilseydik önceden hallederdik.

"EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNİLMEZ. MECBUREN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Hakan Yıldırım: 500 gün falan eksiğim var. Askerliği aldığım zaman oluyor herhalde. Şu anda 43 yaşındayım. Valla pek de mutlu değilim. Bu yine bize yansıyacak ama 43-45 yaşında emeklilik pek şey değil. Ama şans vurdu, ben de geldim. Serbest çalışıyorum. Emekli maaşınla geçinilmez. Mecburen çalışmaya devam edeceğiz.

"BEN BORCUMU BİR AN ÖNCE YAPILANDIRMAK İSTİYORUM"

Sibel Çevik: Açıklamalar güzel. Yaş çekti, primlerimiz de daha düştü. Güzel, memnunuz. Ben borcumu bir an önce yapılandırmak istiyorum. O yüzden buradayım. Yeni yılda daha artacak. Prim ödemeleri, ücret olarak. Atıyorum, 50'yse belki 70-80 ödeyeceğim. O yüzden bir an önce müracaat edip yapılandırmak istiyorum, borcumu. Kanun yürürlüğe girmedi, Resmi Gazete'de açıklanmadı, ama benim amacım bir an önce müracaat edip borcumu ödemeye başlamak."

Edirne\'de Eyt\'liler Sgk Önünde Uzun Kuyruk Oluşturdu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirne'de Eyt'liler Sgk Önünde Uzun Kuyruk Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement