Edremit'te Öğrenciler Kültürel Miras Noktalarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Öğrenciler Kültürel Miras Noktalarını Ziyaret Etti

Edremit\'te Öğrenciler Kültürel Miras Noktalarını Ziyaret Etti

Edremit Belediyesi'ne ait Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer kültürel miras noktaları, yarıyıl tatilinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kapılarını açtı. İstiklal İlkokulu ve Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, müzeleri ziyaret ederek kentin tarihini ve kültürünü keşfettiler. Daha sonra Atatürk Kültür Evi'nde buluşan öğrenciler, Atatürk'ün yaşamına dair bilgiler edinerek tarihle iç içe bir deneyim yaşadılar. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, tüm öğrencileri ve vatandaşları bu kültürel değerleri görmeye davet etti.

19.01.2024 17:48

Edremit'te yarıyıl tatilinin başlamasıyla Belediye'ye ait Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer önemli kültürel miras noktaları, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kapılarını açtı.

İstiklal İlkokulu öğrencileri ve Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'ni ziyaret ettiler. Öğrenciler, müze rehberleri eşliğinde, kentlerinin tarihini ve kültürünü yansıtan benzersiz eserleri keşfettiler.

İstiklal İlkokulu öğrencileri ve Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, daha sonra Atatürk Kültür Evi'nde buluştu. Öğrenciler, burada Atatürk'ün yaşamına dair önemli bilgiler edinirken, tarihle iç içe bir deneyim yaşama fırsatı yakaldı.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, belediyenin müzeleri ve kültürel mirasları ile vatandaşların hizmetinde olduğunu belirterek, "Güzel Edremitimizin tarihi ve kültürel değerlerini müzelerimizde sizleri bekliyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız bu mekanlarda yaşadığı kentin geçmişini, kültürünü ve tarihini yakından görebilme imkanı bulabiliyorlar. Tüm öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı bu değerleri yakından görmeye davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edremit'te Öğrenciler Kültürel Miras Noktalarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement