Ege'nin iki yakası Bursa'da buluştu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Ege'nin iki yakası Bursa'da buluştu

Ege\'nin iki yakası Bursa\'da buluştu
18.01.2026 10:46  Güncelleme: 10:48

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Ege'nin İki Yakası' konserinde, mübadele ezgileri ve halk oyunlarıyla Ege'nin kültürel zenginliği sahneye taşındı. Bursalılar, etkinliği büyük bir heyecanla izledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Ege'nin İki Yakası' konseri, Ege'nin iki yakasında yüzyıllar boyunca ortak bir kültürün taşıyıcısı olmuş mübadele ezgileri ve oyunlarını müzikseverlerle buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi'nde düzenlenen 'Ege'nin İki Yakası' konserine Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Anadolu ve Rumeli'nin ortak hafızasında yer alan mübadele ezgilerinin ve halk oyunlarının sahneye taşıdığı gecede, Ege'nin iki yakasında yüzyıllar boyunca şekillenen türküler, danslar ve ritimler izleyicilerin beğenisine sunuldu. Geleneksel enstrümanlar eşliğinde sahnelenen müzikler ve halk oyunları, Ege'nin iki yakası arasında kurulan kültürel bağı ortaya koydu. Gece sonunda sanatçıların performansı büyük beğeni toplarken, izleyenler uzun süre ayakta alkışladı.

İki komşu kültürün ezgilerini ve kültürünü aynı sahnede görmekten büyük keyif aldıklarını dile getiren Bursalılar, düzenlenen kültürel ve sanatlar etkinliklerden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege'nin iki yakası Bursa'da buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement