Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "28 Şubat'ta 'Bin yıl sürecek' diye tehdit savurdular ama 10 yıl sürmedi çünkü karşılarında birlik ve beraberliğe önem veren yeni bir kitle vardı" dedi.

04.04.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, " 28 Şubat'ta 'Bin yıl sürecek' diye tehdit savurdular ama 10 yıl sürmedi çünkü karşılarında birlik ve beraberliğe önem veren yeni bir kitle vardı" dedi.

Yalçın, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi tarafından bir restoranda düzenlenen aylık il divan toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda demokratikleşme yolunda önemli noktalardan geçtiğini ve bunda sendikalarının da payı olduğunu söyledi.

Her zaman demokrasinin yanında yer aldıklarını ve bunun devam edeceğini belirten Yalçın, "28 Şubat'ta 'Bin yıl sürecek' diye tehdit savurdular ama 10 yıl sürmedi çünkü karşılarında birlik ve beraberliğe önem veren yeni bir kitle vardı. Bu ülkede düne ait ne kadar korku, ne kadar pranga varsa tamamını kıran ve tamamının kırılış sürecini bu mutfakta hazırlayan bir teşkilat var" diye konuştu.

Yalçın, son 10 yılda eğitim alanında büyük atılımlar yapıldığını vurguladı. Bu alandaki gelişmelere değinen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitimin kademeli ve kesintili hale getirilmesinden kat sayı adaletsizliğinin kaldırılışına, öğrencilerin sivil kıyafetinden kamusal alan yalanının bitirilişine, din eğitiminin önündeki yaş engelinin kaldırılmasına, okulları biri bizi gözetliyor odasına dönüştüren milli güvenlik dersi marifetiyle eğitimi vesayet altında tutan ve akşamları tuttukları fişleri karargaha götürüp orada plan ve mizansen örenlerin tamamının pabucu dama atıldı. Bunların tamamı teker teker ortadan kaldırıldı. Bunlar son derece önemli."

Sendika olarak bugüne kadar eğitimcilerin sorunlarının çözülmesinde öncü olduklarını anlatan Yalçın, bundan sonra da aynı karalılıkla yollarına devam edeceklerini belirtti.

Okullardaki nöbet görevi için topladıkları 350 bin imzayı Kamu Personel Danışma Kuruluna ilettiklerini aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Okullarda nöbet eylemi devam ediyor. 2013 yılında ilk defa nöbeti toplu sözleşme masasına götüren sendika olarak çözmek için elimizden gelen tüm gayreti gösterdiğimiz nöbet konusunda bugün okullarda size iş gördürmemek, size iş yaptırmamak üzerine kurgulanan 'Atansalar bile onları çalıştırmayacağız' diyenlere inat nöbet sorununu eninde sonunda biz çözeceğiz. Bu konuda kimsenin korkusu, endişesi olmasın çünkü bu ülkede çözülmüş olan bütün sorunların altında biz varız, tamamının altında bizim imzamız var."

Ali Yalçın, Yalova'da öğretmen Halil Serkan Öz'ün kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle çok üzüntülü olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement