Eğitim camiası, okulla bağlantısı kesilen göçer kızı Ayşenur için seferber oldu - Son Dakika
Yerel

Eğitim camiası, okulla bağlantısı kesilen göçer kızı Ayşenur için seferber oldu

Eğitim camiası, okulla bağlantısı kesilen göçer kızı Ayşenur için seferber oldu Göçer aile ikna edildi, kızları Ayşegül yeniden okullu oldu Batman'da ailesi tarafından okula gönderilmeyen göçer kızını tekrar okula döndürmek için yaylalara çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, aileyi...

28.01.2023 10:45  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim camiası, okulla bağlantısı kesilen göçer kızı Ayşenur için seferber oldu

Göçer aile ikna edildi, kızları Ayşegül yeniden okullu oldu

BATMAN - Batman'da ailesi tarafından okula gönderilmeyen göçer kızını tekrar okula döndürmek için yaylalara çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, aileyi ikna ederek Ayşenur'un okula dönmesini sağladı.

'Eğitimle Yeniden Buluşma' projesi dahilinde Batman'ın Sason ilçesine bağlı 3 bin rakımlı Mereto Dağı Gömük Yaylası Azrail Deresinde göçebe hayatı yaşayan 4'üncü sınıf öğrencisi Ayşenur Işık ve ailesi ikna edilerek yeniden eğitime kazandırıldı. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan göçer, Işık ailesi, sürekli göçebe hayatı yaşadıkları ve kırsalda konakladıkları için kızlarını okula gönderme imkanı bulamadıklarını belirtmesi üzerine Sason Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, kızlarının tüm okul ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi. Bozkurt'un, aileyi ikna etmesinin ardından, aile ara tatilinin ardından Ayşenur'u tekrar okula gönderilme sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Eğitimle Yeniden Buluşma' projesi dahilinde çeşitli nedenlerle okulla ilişkisi kesilen öğrencileri tekrar okula kazandırmak amacıyla bütün velilerle görüşmeler yaptıklarını belirten Sason İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, göçer kızı Ayşenur Işık'ın da bu öğrencilerden biri olduğunu söyledi. Bozkurt, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın himayeleri ve Milli Eğitim Bakanlığının projesi dahilinde eğitim ile ilişkisi kesilen öğrencilerin tekrar okula dönmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. 7 kardeşten biri olan Ayşenur öğrencimiz 4. sınıfa gitmekte idi. Tabi imkanlar zor, mevcut göçebelik hayatın verdiği imkansızlıktan dolayı yaşadıkları zorluklardan kaynaklı kızlarını okula göndermek istemeyen aile ile yaptığımız görüşmelerde devlet olarak her türlü imkanı sağlayacağımızı, okul konusunda ulaşım, yeme içme, kırtasiye malzemesi ve yardımcı kitap konusunda yardımcı olabileceğimizi belirtmemiz neticesinde aileyi ve kızımız Ayşenur'u tekrar okula dönmeye ikna ettik. Ailenin yaşları büyük olan diğer çocuklarını da açık öğretime kayıt yaptırmaları konusunda ikna ettik. Ayşenur kızımız okula kazandırdığımız çocuklarımızdan biri. Sürekli göçebe hayatı yaşayan bir göçer ailenin kızı, okulun ikinci dönemi başlamasıyla inşallah bu kızımız tekrar okuluna dönecektir" dedi.

Eğitim camiası, okulla bağlantısı kesilen göçer kızı Ayşenur için seferber oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim camiası, okulla bağlantısı kesilen göçer kızı Ayşenur için seferber oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü sanatçı Candan Erçetin yerel seçimlerde Sandık Kurulu Üyesi oldu
    31 Mar Ünlü sanatçı Candan Erçetin yerel seçimlerde Sandık Kurulu Üyesi oldu

    Candan Erçetin, Beşiktaş Lütfi Banat Ortaokulu'nda Sandık Kurulu Üyesi olarak görev yaparken görüntülendi. Sabah oy kullanmak üzere okula gelenler, sandık başında Candan Erçetin sürprizi ile karşılaştı. Kameralar, Candan Erçetin'in Sandık Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı anları kaydetti.

  • İstanbul'da oy pusulalarının sayısı yoğunluğa neden oldu
    31 Mar İstanbul'da oy pusulalarının sayısı yoğunluğa neden oldu

    Yerel seçimlerde İstanbul'da oy kullanacak seçmenler, 4 oy pusulası nedeniyle sınıfların kapılarında uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bu durum da yoğunluğa sebep oldu.

  • İstanbul'da yerel seçimlerde oy kullanma işlemi başladı
    31 Mar İstanbul'da yerel seçimlerde oy kullanma işlemi başladı

    İstanbul'da saat 08.00 itibarıyla yerel seçimler için seçmenler sandık başına gitmeye başladı. Oy kullanacakları sınıfların kapılarında uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

  • Güney illerinde yerel seçimler için oy kullanma işlemi başladı
    31 Mar Güney illerinde yerel seçimler için oy kullanma işlemi başladı

    Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına giderek oy kullandı. Adana'da vatandaşlar seçimlerde oy kullanmak için sandık kurulan okullara gitti. Mersin'de ise kent genelinde 1 milyon 387 bin 345 seçmen için 4 bin 455 sandık kuruldu. Hatay'da 1 milyon 78 bin 130 seçmenin bulunduğu ilde, vatandaşlar depremlerde hasar gören okul binalarının yerine kurulan konteynerlere giderek oylarını kullandı. Osmaniye'de ise 392 bin 447 seçmenin oy vermesi için 1271 sandık kuruldu ve vatandaşlar oylarını kullandı.

  • Mardin'de oy verme işlemi başladı
    31 Mar Mardin'de oy verme işlemi başladı

    Mardin'de 31 Mart Yerel Seçimleri için 553 bin 170 seçmen sayısı ile 2 bin 40 sandıkta oy kullanma işlemi başladı.

  • Doğu Anadolu'da Seçim Heyecanı
    31 Mar Doğu Anadolu'da Seçim Heyecanı

    Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te vatandaşlar, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sabah erken saatlerde sandık başına gitti. Van'da saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi öncesinde okullara gelen sandık kurulu başkan ve üyeleri, sınıflarda hazırlıklarını yaptı. Görevlilerin oy pusulası ile zarflara mühür işlemi yapması ve sandıkları da mühürlemesinin ardından seçmenler oy kullanmaya başladı. Hakkari'de de 195 bin 582 seçmen 662 sandıkta oy kullanmaya başladı. Muşlular sabah erken saatlerde okullara giderek isimlerinin bulunduğu sandıklarda oy kullanmaya başladı. Kentte 248 bin 349 seçmen 981 sandıkta oy kullanıyor. Bitlis'te vatandaşlar, kentte 5 yıl görev yapacak belediye başkanını ve diğer yerel yöneticileri belirlemek için saat 07.00'den itibaren sandık başına gitti. Sandık başkanları ve görevlilerince hazırlıkların tamamlanmasının ardından seçmenler, vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için isimlerinin bulunduğu sandıklarda oylarını kullandı.

  • Kocaeli'de Mahalli İdareler Genel Seçimleri Başladı
    31 Mar Kocaeli'de Mahalli İdareler Genel Seçimleri Başladı

    Kocaeli'de 1 milyon 553 bin 380 kayıtlı seçmenin bulunduğu Mahalli İdareler Genel Seçimleri saat 08.00'de başladı. Seçmenler sandık başlarına gelerek oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Valilik, seçim noktalarında görevlendirdiği 7 bin 87 personel ile seçim güvenliğini sağlıyor.

  • Muş'un Malazgirt ilçesinde vatandaşlar sandık başına gitti
    31 Mar Muş'un Malazgirt ilçesinde vatandaşlar sandık başına gitti

    Muş'un Malazgirt ilçesinde yerel seçimler için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. Seçmenler, kurulan sandıklara büyük ilgi gösterdi ve oy kullanma merkezlerinde kuyruklar oluştu. Malazgirt merkez ve köylerinde toplam 41 sandıkta 12 bin 553 vatandaş oylarını kullanacak. Oy kullanma işlemi sorunsuz bir şekilde devam ediyor ve saat 16.00'da sona erecek.

  • Malatya'da oy kullanma işlemi başladı
    31 Mar Malatya'da oy kullanma işlemi başladı

    2024 Mahali İdareler seçimleri için Malatya'da oy kullanma işlemi saat 07.00 itibariyle başladı. Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Bulgurlu Mahallesinde bulunan Teknokent Konteyner Kentte ilk oylar sandıklara atıldı. Toplam 542 bin 177 seçmen 2 bin 7 sandıkta saat 16.00'a kadar oy kullanabilecek.

  • İzmir'de Vatandaşlar Yerel Seçimler İçin Oy Kullanmaya Başladı
    31 Mar İzmir'de Vatandaşlar Yerel Seçimler İçin Oy Kullanmaya Başladı

    Türkiye Yerel Seçimleri için İzmir'de de vatandaşlar oy kullanmaya başladı. İzmir genelinde 10 bin 721 sandıkta oyunu kullanacak yaklaşık 3 milyon 459 bin 970 seçmen, daha önceden seçmen bilgi formları ile kendilerine bildirilen seçim merkezlerinde oylarını kullanmaya başladı. Sandıkların güvenliği için ise 16 bin 277 personel görev yapacak.

  • Ardahan'da Vatandaşlar Sandık Başına Gitti
    31 Mar Ardahan'da Vatandaşlar Sandık Başına Gitti

    Ardahan'da yerel seçimler için oy kullanma işlemi başladı. 84 bin 125 seçmen 401 sandıkta oy kullanmaya başladı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinde okullara giderek tercihlerini yaptı. Seçime yoğun ilgi gösterildiği gözlendi.

  • Van'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi başladı
    31 Mar Van'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi başladı

    Van'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi başladı. Van'da vatandaşlar sabahın erken saatlerinde oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulunun 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Van'da saat 07.00'den itibaren bütün sandıklarda sorunsuz bir şekilde oy verme işlemi başladı. Van'da yerel seçimler için 714 bin 992 kişinin oy kullanacak. Toplam 2 bin 459 sandığın kurulduğu kentte oy kullanma işlemi saat 16.00 itibariyle son bulacak. Sorunsuz şekilde oyunu kullanan Vanlı seçmen, seçimlerin ülke için hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.


Advertisement