En Güzel Buzağıyı Seçtiler - Son Dakika
Yerel

En Güzel Buzağıyı Seçtiler

En Güzel Buzağıyı Seçtiler

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 8. Geleneksel Güzel Buzağı yarışması yapıldı Yarışmada ilk üç sırada yer alan buzağı sahiplerine, birer altın ile birer torba yem verildi

03.07.2013 11:09

Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan köyünde 8. Geleneksel Güzel Buzağı yarışması yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi ile Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (KDSYB) tarafından ortaklaşa düzenlenen "8. Geleneksel Güzel Buzağı Yarışması"na suni tohumlamayla doğan 2-5 aylık simental ve montofon ırkından 22 buzağı katıldı.

Yarışma öncesi buzağı sahipleri buzağılarının tüylerini taradı, tırnaklarını temizledi, boncuk ve fularla süsledi. Davul zurna eşliğinde jüri önüne çıkan buzağılar, boy gösterdi. Yarışmada, simental ırkında Kahraman Yılmaz'a ait "Paşa" isimli buzağı birinci, Uğur Bayır'ın "Fatoş" adlı buzağısı ikinci, Zeki Polat'a ait "Kadife" isimli buzağı da üçüncü oldu. Montofon ırkında ise Fahrettin Yenice'nin "Yaren" adlı buzağısı birinciliği, Abdurrahman Öztürk'e ait "Poyraz" adlı buzağı ikinciliği, Adil Alpsay'ın "Bilet" isimli buzağısı da üçüncülüğü elde etti.

İlk üç sırada yer alan buzağı sahiplerine, birer altın ile birer torba yem verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm buzağı sahiplerine birer torba yem dağıtıldı.

Dereceye giren buzağıların sahiplerine ödülleri ve plaketleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, BTC Erzurum, Kars, Ardahan saha sorumlusu Prof. Dr. Mükerrem Kaya ve KDSYB Başkanı Fevzi Kaya tarafından verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Düzgün, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının hep güzeli bulmak, iyiyi bulmak olduğunu söyleyerek, Kars bölgesinde hem et verimi olarak hem süt verimi olarak, hayvan başı doğan buzağı sayısı olarak bir düşüş olduğunu vurguladı.

BTC Erzurum, Kars, Ardahan saha sorumlusu Kaya da BTC'nin bu bölgede başlattığı ve daha sonra damızlık sığır yetiştiriciliği birliğinin sürdürdüğü bu çalışmaların bölgede önemli bir geçim kaynağı olan hayvancılığa hız kazandırdığını ifade etti.

KDSYB Başkanı Kaya ise birliğin 2005 yılında kurulduğunu anımsatarak, "2005 yılında suni tohumlama sıfırken 2013 yılında yaklaşık 15 bin civarında suni tohumlama yapılmaktadır" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel En Güzel Buzağıyı Seçtiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement