Erciş'te Hacıların Etli Pilav Geleneği - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Erciş'te Hacıların Etli Pilav Geleneği

Erciş\'te Hacıların Etli Pilav Geleneği
15.01.2008 15:08

Van'ın Erciş İlçesinde Kutsal Topraklardan Dönerek Hacı Olan Vatandaşların, Asırlardır Sürdürdükleri "Etli Pilav" İkram Geleneği Bu Yıl da Devam Ediyor.

Van'ın Erciş ilçesinde kutsal topraklardan dönerek hacı olan vatandaşların, asırlardır sürdürdükleri "etli pilav" ikram geleneği bu yıl da devam ediyor.

Hac farizasını yerine getirerek evlerine dönen Ercişli hacılar, kendilerini ziyarete gelen misafirlerine etli pilav, tatlı, zemzem suyu ile hurma ikram ediyorlar.

Yusuf Kılınçer isimli hacı, ilçede yapılan geleneği kendisinin de sürdürdüğünü söyledi. Vanyolu Mahallesi'ndeki evinde kendisini ziyaret etmek için gelen misafirlere tabak içinde etli pilavın yanı sıra baklava ikram eden Kılınçer, geleneğinin asırlardır ilçede devam ettiğini belirterek, "Her hacının evinde mutlaka etli pilav bulunur. Bu arada, yemeği yiyen misafirlere zemzem suyu, hurma ikram edilirken, misvak, tespih, esans, takke ve gümüş yüzük hediye verilir. Ben de Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayrına sayılan asırlık geleneği sürdürdüğümden ötürü kendimi mutlu addediyorum" dedi.

(NÇ-MET-Y)

15.01.2008 15:07 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş'te Hacıların Etli Pilav Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement