Erciyes Üniversitesi URAP Sıralamasında Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Erciyes Üniversitesi URAP Sıralamasında Yükseldi

Erciyes Üniversitesi URAP Sıralamasında Yükseldi

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından açıklanan sonuçlara göre Erciyes Üniversitesi, Türkiye Üniversiteleri sıralamasında yükseliş gösterdi. Üniversite, Türkiye genelinde 17. sıradan 14. sıraya yükselirken, devlet üniversiteleri arasında ise 14.'lükten 11.'liğe yükseldi. ERÜ ayrıca makale puanı ve yurt içi iş birliği puanı kategorilerinde de önemli bir başarı elde etti.

25.10.2023 13:32  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) URAP (University Rankings by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı'nın Türkiye Üniversiteleri Sıralamasına göre 14'üncü sırada yer aldı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Erciyes Üniversitesi URAP sıralamasındaki başarısını artırmaya devam etti.

Türkiye'deki üniversiteler arasında 17. sıradan 14. sıraya yükselen ERÜ, devlet üniversitelerinde ise 14'ten 11. sıraya yükseldi.

URAP sıralamasının alt bileşenleri değerlendirildiğinde ise ERÜ makale puanında devlet üniversiteleri arasında 8'inci, yurt içi işbirliği puanında ise 6'ncı sırada yer aldı.

URAP tarafından yapılan sıralamada üniversiteler, makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, TÜBİTAK proje sayısı ve öğretim üyesi başına düşen TÜBİTAK proje sayısı gibi 15 kriterde değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciyes Üniversitesi URAP Sıralamasında Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement