Erzurum'da "Hâfıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da "Hâfıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?" Konferansı

Erzurum\'da "Hâfıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?" Konferansı

Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü; “Hâfıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?” temalı konferans kapsamında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nu ağırlayacak.

10.04.2014 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü; "Hafıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?" temalı konferans kapsamında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu'nu ağırlayacak.

Diplomasi Söyleşileri Konferans Dizisi kapsamında bugüne kadar Türkiye'den ve yurtdışından birçok diplomatik misyon temsilcisini ve akademisyeni üniversite öğrencileri ile buluşturan Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 11 Nisan Cuma 14.30'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi B2 salonunda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu'nu konuk edecek.

İHSAN FAZLIOĞLU KİMDİR?

1966 yılında Ankara'da dünyaya gelen İhsan Fazlıoğlu uluslararası akademik camia içerisinde tanınmış bir Türk bilim tarihçisidir.

1989'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mezun olan Fazlıoğlu 1990-1992 yılları arasında Amman'daki Ürdün Üniversitesi'nde ve Halep'teki Arap Bilim Tarihi Enstitüsü'nde, bilim ve matematik tarihi üzerine araştırmalar yapmıştır. 1993'te İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü'nde yüksek lisans çalışmasını tamamlamış; aynı bölümde bir süre araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. 1987-1990 ve 1992-1996 yıllarında IRCICA yazmalar bölümünde araştırmacı olarak çalışan Fazlıoğlu 1994'te Kahire'de yazmalar üzerinde çalışmalarda bulunmuştur. 1996'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'ne geçmiş ve 1998'de aynı bölümde doktorasını tamamlamıştır.

"Felsefe-Bilim" tarihi ile matematik tarihi ve felsefesi üzerine yoğunlaşan İhsan Fazlıoğlu, özellikle bu yapıların İslam ve Türk Medeniyet Tarihi içerisindeki gelişmelerini el yazması kaynaklara dayanarak incelemekte ve yayınlar yapmaktadır. Fazlıoğlu, İstanbul Üniversitesi. Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü, Felsefe Tarihi Anabilim dalında öğretim üyeliği yapmıştır. 2012 yılından bu yana İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde görev yapmaktadır. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da 'Hâfıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement