Esenyurt Siyaset Akademisi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Esenyurt Siyaset Akademisi Devam Ediyor

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Siyaset Akademisi’nde, üçüncü hafta eğitim programına AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın yanı sıra gazeteci ve yazarlar konuk oldu.

11.08.2015 11:04

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Siyaset Akademisi'nde, üçüncü hafta eğitim programına AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın yanı sıra gazeteci ve yazarlar konuk oldu.

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Siyaset Akademisi'nde üçüncü hafta eğitim programına siyasetçi, gazeteci ve yazarlar konuk oldu. Siyaset Akademisi'nde konuşmacıları karşılayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu misafirlere Esenyurt'un gelişimi ve değişimi hakkında bilgi vererek öğrencilerle sohbet etti. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Veyis Ateş, Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç katılım sağlayarak akademiye gelen öğrencilere ülke gündemi hakkında bilgiler verdi.

"KÜRT-TÜRK KAVGASI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Ülke gündemini, Kürt sorununu, terör ve medyanın yaklaşımını ele alan ve ulus devlet algısıyla kurulan devletin paradigmaları olduğundan bahseden Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "Batı medyasına göre Kürtlerin temsilcisi PKK örgütü olarak gösteriliyor ve Kürt-Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Batıya göre, PKK tehlike seviyesi IŞİD ve DAEŞ örgütlerine göre daha az tehlikeli görüyorlar aslında bunun sebebi araştırılmalıdır" diye konuştu.

Habertürk Ankara Temsilcisi olan Veyis Ateş ise öğrencileri ülkenin gündemine hakim olmaları konusundan uyardı. Ateş, "Ülke gündemini değerlendiren bütün medya yazarlarını takip edin ve bilgi sahibi olun. Siyaset denildiği zaman akla gelen "Hitabet-Ziyafet-Kıyafet" bunlar olmazsa olmaz. Biz insanlar kelimeler ile düşünürüz. Siyasi nezaket ve birbirimize karşı saygı göstermek zorundayız" şeklinde konuştu.

"PKK ÖRGÜTÜ MAKAS VE MİĞFER DEĞİŞTİRDİ"

Yaptığı konuşmada terör konusunu ele alan Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç ise, "Bu örgütleri kurmak öyle kolay şeyler değildir, öncelikle belli bir ideoloji izlenmek zorundadır. Geçmişte Dünyada birçok örgüt vardı. Bu örgütler zarar getirmeye başladığı zaman ise kapatıldılar. 1989 yılına kadar Türkiye'de de böyleydi. PKK terör örgütü ilk defa 1984 yılında bize sesini duyurdu ve Kürt kökenli vatandaşlarımızı öldürdü. Bu aslında yakın gördüğü insanlar üzerinde, otorite kurmaya çalıştığını gösterir. 1999 yılının sonrasında PKK örgütü makas ve miğfer değiştirdi" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BU ÜLKE İÇİN BİR LÜTUFTUR"

İslam ve Demokrasi anlayışını Siyaset Akademisi'ne gelen öğrencilere anlatan AK Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ülke için bir lütuftur. Din ile demokrasiyi bir arada tutamayız. Demokraside, insan hakimiyeti; İslam'da ise Allah'ın hakimiyeti söz konusudur. Geçmişte de bir sürü yönetim şekli olmuştur. Biz milletimize iyi, adil ve dürüst bir idare sözü veriyoruz. Milletimiz de bunun için bize güveniyor ve uzun adamın yanında yer alıyor. Bizim Müslüman olarak görevimiz, kimseye düşman olarak bakmamaktır. 'Türkiye'nin dış politikası ve dünya üzerindeki yeri geliştirmek için uğraşıyoruz. Çok iyi bir dış politikamız olmak zorunda. Sıfır sorun politikamız sabote edildi" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar öğrencilerin sorularını cevapladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenyurt Siyaset Akademisi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement