Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), Yerel Tohum Üretim Merkezi'nde ürettiği 50 çeşit yerel tohumu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) kurulum aşamasındaki merkezine destek olmak amacıyla bağışladı.
Türkiye'nin tarımda dışa bağımlılığının önüne geçebilmek amacıyla yerli tohum konusunda çalışmalar yapan EBB, 2018 yılında hizmete sunduğu Yerel Tohum Üretim Merkezi'nde ürettiği yerel tohumları, Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, üretilen yerel tohumlar Ankaralı çiftçiler ile buluşacak.
ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü bünyesinde, kurulum aşamasında olan Yerel Tohum Merkezi için belediye yetkilileri Eskişehir'i ziyaret etti. EBB Yerel Tohum Merkezi'ni ziyaret eden ABB yetkilileri, kurulacak olan yeni merkez için 50 çeşit tohum talebinde bulundu. Talep edilen tohumlar EBB yetkilileri tarafından misafirlere teslim edildi.
Son Dakika › Yerel › Eskişehir Büyükşehir'den Başkente Yerel Tohum Desteği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.