Eskişehirli Halk Otobüsçüler TBMM Önünde Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

Eskişehirli Halk Otobüsçüler TBMM Önünde Eylem Yaptı

Eskişehirli Halk Otobüsçüler TBMM Önünde Eylem Yaptı

Eskişehir Halk Otobüsçüler Odası Üyeleri, Aileleriyle Birlikte TBMM Önünde, Protesto Eylemi Ve Basın Açıklaması Yaptı

03.11.2010 19:23

Eskişehir Halk Otobüsçüler Odası üyeleri, aileleriyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde, Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine yönelik haksız uygulamalarda bulunduğunu iddia ederek protesto eylemi ve basın açıklaması yaptı.

TBMM önüne otobüslerle gelen yanlarında çocuklarının da bulunduğu 100 kişilik grup, ellerinde, "Serbest pasolar hak edene verilsin", "Şehr-i aşk değil, şehri dert", "Satacak bir şeyimiz kalmadı", "B. Erşan istifa", "Hakkımızı istiyoruz", yazılı dövizleri taşıdı. Eskişehir Halk Otobüsçüler Odası Genel Sekreteri Abdülkadir İşçi, burada bir basın açıklaması yaptı.

Esbilet sistemine geçildiği günden bugüne kadar, kazançlarından haberdar olmadıklarını belirten İşçi, Kentaş Limited Şirketi'nin kendilerine veri bilgilerini vermeden her hafta kuruşu kuruşuna aynı parayı kendilerine ödediklerini iddia etti. İşçi, şunları söyledi:

"Devletimize ve belediyemize olan tüm yasal yükümlülükleri eksiksiz yerine getiriyor bir de üzerine zarar ediyoruz... Seçim yatırımı olarak ücretsiz seyahat hakkı tanıyan binlerce serbest kart dağıtılmakta ve ceremesi bize yüklenmektedir...

Sistem sahibi Kenttaş Limited Şirketi'nden bu çarpıklığın giderilmesi ve hesaplarımızda şeffaflık sağlanmasını istemekte fakat muhatap bulamamaktayız. Hepsinden önemlisi ve en üzücü olanı ise tüm bu sorunlarımıza bütün iyi niyetimize rağmen kulak tıkanmakta ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan bir sektör adeta bitirilmek istenmektedir.

Bıçağın kemiğe dayandığı bu noktada vergi ve sigorta primlerimizi ödeyemez, araçlarımıza akaryakıt alamaz, evimize ekmek götüremez duruma geldik. Sorunlarımıza çözüm bulunmadığı takdirde milli ekonomiye katkı sağlayan halk otobüsçü esnafının iflası yakındır."

Daha sonra grup sözcüsü seçilen iki kişi, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan ve MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil'e şikayetlerini dile getirmek üzere TBMM'deki odalarına alındılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Eskişehirli Halk Otobüsçüler TBMM Önünde Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement