Esra'nın Can Bedeli 67 Bin Lira - Son Dakika
Yerel

Esra'nın Can Bedeli 67 Bin Lira

Esra\'nın Can Bedeli 67 Bin Lira

İzmir'in Urla İlçesi'nde 4 yıl önce, üniversite öğrencisi 20 yaşıdaki Esra Çetin'i tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle İbrahim Güçlü ile Doğan Güçlü hakkında açılan dava sonuçlandı.

07.05.2011 12:43

İzmir'in Urla İlçesi'nde 4 yıl önce, muhasebe bürosunda staj yapan üniversite öğrencisi 20 yaşıdaki Esra Çetin'i tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan 40 yaşındaki İbrahim Güçlü ile olayın meydana geldiği işyerinin sahibi olan ağabeyi Doğan Güçlü hakkında 300 bin TL tazminat istemiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, İbrahim Güçlü ve muhasebeci ağabeyi Doğan Güçlü'yü, 67 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Güçlü kardeşlerin yasal faziyle birlikte, Esra Çetin'in ailesine 100 bin TL tazminat ödeyecekleri belirtildi.

Olay, 4 Temmuz 2007 tarihinde Urla'daki Bülent Baratalı Caddesi'ndeki Doğan Güçlü'ye ait muhasebe bürosunda meydana geldi. Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi Köprübaşı Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Esra Çetin, muhasebe bürosunda stajını yaptığı ilk gün, işyeri sahibinin kardeşi İbrahim Güçlü'nün tetiğiyle oynadığı, namlu takılarak kuru sıkıya dönüştürülen tabancadan çıkan bilyenin ağzından girip beynine saplanmasıyla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çetin, 6 gün sonra öldü. Tabancayı saksıya gizlemeye çalışırken polis tarafından yakalanan İbrahim Güçlü tutuklandı.

Hakkında 'Kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan İbrahim Güçlü, "Ağabeyimin işyerinde 'getir- götür' işi yapıyorum. Tanımadığım birisinden, oyuncakçılarda satılan ve gerçeğe benzeyen tabancayı satın aldım. Olay günü büroya getirdim. Tabancayı gerçeğe yakın olduğunu göstermek için cebimden çıkarttım. Bu arada karşı masada oturan Esra, tabancanın gerçek olup olmadığını sordu. Elimde olan tabanca birden patladı. İkinci patlamada elimden yaralandım. Esra'nın kanlar içerisinde koltuğa yığıldığını gördüm. Hedef gözeterek ateş etmedim. Tetiğe yanlışlıkla dokundum" dedi.

Yapılan yargılama sonunda İbrahim Güçlü'ye, 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Karar, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından da onandı. Anne Aytül Çetin, baba Ali Çetin ve kardeşi Hakan Çetin'in avukatları Atilla Ertekin, ceza davası devam ederken İbrahim Güçlü ve ağbeyi Doğan Güçlü'ye karşı, Urla Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 250 bin TL'si manevi, 50 bin TL'si maddi olmak üzere toplam 300 bin TL'lik tazminat davası açtı. Urla Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi, İbrahim Güçlü ve Doğan Güçlü'nün, Esra Çetin'in annesi Aytül Çetin ve babası Ali Çetin'e 10'ar bin, kardeşi Hakan Çetin'e 5 bin TL manevi tazminat, ayrıca da anne ve babaya 42 bin TL yoksulluk nafakası olmak üzere toplam 67 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Güçlü kardeşlerin, yasal faziyle birlikte, Çetin Ailesi'ne 100 bin TL tazminat ödeyeceleri belirtildi.

Ailenin avukatı Atilla Ertekin, mahkemenin kararlaştırdığı tazminatı az bulduklarını, bir genç kızın yaşamının değerinin bu kadar olamayacağını söyledi. Ertekin, "Esra'nın olayda hiç bir kusur ve hatası yok. Genç yaşta, bir serseri kurşunuyla hayata veda etti. Ailesi perişan oldu. Onunla ilgili büyük umutları vardı. Ömrünün baharında mezarda çürüdü gitti. Verilen tazminat ailenin acısını daha da arttırdı. Aile para peşinde değil ama kararı temyiz edeceğiz" dedi.

Bahri KARATAŞ/İzmir, (DHA)-

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Esra'nın Can Bedeli 67 Bin Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement