Fatih Unkapanı'nda SGK çalışanları iş bıraktı - Son Dakika
Yerel

Fatih Unkapanı'nda SGK çalışanları iş bıraktı

Fatih Unkapanı'nda SGK çalışanları iş bıraktıİSTANBUL Fatih Unkapanı Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, EYT ile iş yüklerinin arttığını söyleyerek iş bırakma eylemi yaptı.

23.03.2023 15:01  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Unkapanı'nda SGK çalışanları iş bıraktı

İSTANBUL Fatih Unkapanı Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, EYT ile iş yüklerinin arttığını söyleyerek iş bırakma eylemi yaptı.

Fatih Sosyal Güvenlik Kurumu Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi çalışanları Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle birlikte iş yükünün arttığı düşüncesiyle iş bırakma eylemi yaptı. Açıklanan EYT ile SGK çalışanlarının iş yükü arttığını söyleyen Büro Emekçileri Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı İsak Ateş, "Herkesin yakından takip ettiği gibi emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme meclisten geçerek yasalaştı. Henüz düzenleme kamuoyuyla paylaşılmadan 1 Ocak'ta hizmet borçlanmasına asgari ücrete gelen zam oranında artış olacağını duyan mağdurlar sosyal güvenlik merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturmuş, borçlanma taleplerini gerçekleştirmişlerdi. Bu durum dahi Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının iş yükünü iki üç kat arttırırken emeklilik taleplerinin başlaması ile tüm sosyal güvenlik merkezleri önü mahşeri kalabalığa dönüşmüş. Yaşanan yoğunlukla beraber hem vatandaşlar mağdur edilmiş hem de sosyal güvenlik kurumu emekçilerinin iş yükü katmerlenerek artmıştır. Daha da artacağı görülmektedir. Personelle karşılanması çok büyük sıkıntılara neden olacaktır. Sürekli çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmek için zaten gece gündüz demeden çalışan sosyal güvenlik kurumu emekçisi artık yeter diyor. SGK çalışanları açlık sınırındaki bir ücretle 85 milyon vatandaşa hizmet etmektedir. 2012 yılında yayınlanan 666 sayılı kanun hükmünde kararnameyle daha önceden SGK çalışanlarının almakta olduğu yılda 2 asgari tutarındaki ikramiye ile kimi ek ödemeler, sözde eşit işe eşit ücret adı altında kaldırılmıştır" şeklinde konuştu.

Ek göstergeden yararlanmak istediklerini belirten Ateş, "Sosyal Güvenlik Kurumu doğumdan ölüme tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekte olup mevcut yoğunluğu ve iş yükü açısından da en yoğun kurumlardan biridir. Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir şekilde kesilen Mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geri istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına yüzer puan eklenmesini istiyoruz. Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz" dedi.

Fatih Unkapanı\'nda SGK çalışanları iş bıraktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatih Unkapanı'nda SGK çalışanları iş bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement