Fatsa'da Farkındalık Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Farkındalık Yürüyüşü

Fatsa\'da Farkındalık Yürüyüşü

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle ‘Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleşti.

10.05.2016 13:47

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 'Farkındalık Yürüyüşü' gerçekleşti.

Farkındalık Yürüyüşü'ne Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı başta olmak üzere Garnizon Komutanı Personel Yarbay Salih Gödek, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Fatsa Jandarma Komutanı Halit Gülten, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, daire amirleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Şehir içinde bando eşliğinde gerçekleşen Farkındalık Yürüyüşü daha sonra Hükümet Konağı önünde programın açılışı yapıldı. Açılış konuşmasını Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu gerçekleştirdi. Cinoğlu, "Her yıl ilçemizde geleneksel olarak yapmış olduğumuz farkındalık yürüyüşleri gerçekleştirdik. Engelli çocuklar ve ailenin yanı sıra diğer vatandaşlarımızın da yürüyüşe ilgi göstermesi amacımıza ulaşma yolunda doğru bir istikamette olduğumuzu gösteriyor. Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu amaçla engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek toplumda engellere yönelik olumlu tutumlar geliştirerek sosyal kabul ortamını güçlendirmek amacıyla farkındalık yürüyüşleri düzenliyoruz. Farkındalık oluşturmadan farkında olunacak bir gerçek yoktur" dedi.

Fatsa Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Seniha Dolu ise, "Engeliler farkındalık yürüyüşü yaparak farkındalık oluşturmak istedik. Fatsa ilçesinde eğitimlerini sürdüren özel eğitim kurumları olarak çevre ilçelerdeki kurumlarla Fatsa ilçemizde bir araya geldik. Bin kişinin üzerinde katılım gerçekleşti ve amacına uygun bir şekilde engeliler farkındalık meydana getirdi" diye konuştu.

Hükümet Konağı önündeki program gösteriler, yerel sanatçıların seslendirdiği sevilen müzikler eşliğinde oynayan özel öğrencilerin oyunları ve ikram ile son buldu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Farkındalık Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement