Figen Yüksekdağ Batmandaydı - Son Dakika
Yerel

Figen Yüksekdağ Batmandaydı

Figen Yüksekdağ Batmandaydı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve bir grup partili, Batmana geldi.

14.01.2016 15:14

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Batmandaydı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek,HDP Milletvekilleri Mehmet Ali Aslan, Ayyşe Acar Başaran ve HDP Batman Eski Milletvekili Ayla Akat Ata, Batmandaydı.

HDP ve DBP tarafından gerçekleştirilmek istenen ancak son dakika Valilik tarafından izin verilmeyen Halka Buluşma Mitingi nedeniyle parti binası önünde açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, partilerinin adeta çember altına alındığını belirtti.

HDP ve DBP'li siyasetçilerin halk tarafından seçilmiş kişi olmalarına rağmen yaptıkları her çalışmanın illegalize edilmeye çalışıldığını ifade eden Yüksekdağ, Hükümetin antidemokratik uygulamalarla kendilerini sindirmeye çalıştığını ifade etti.

Yüksekdağ "Bugün Batman'da il örgütümüz bir miting gerçekleştirmek istedi. Batman'daki partiler ve demokratik kuruluşlarla birlikte bir miting gerçekleştirmek ve sözü, düşünceyi, halkımızın taleplerini bu mitingle haykırmak istedi ama aylardan bu yana bu topraklarda miting yapmak yasak. Yıllardan bu yana bu topraklarda esarete karşı özgürlüğü seslenmek, çağırmak yasak. Ve bizler yıllar, aylar boyunca bu yasağa ve esarete biat etmek istediler. Bugün kopartılan savaşın, yasakların, ölümlerin, kanın, gözyaşının tek bir sebebi vardır, bir halka diz çöktürmek, bir halkın onurunu, kimliğini işgal etmek ele geçirmek. Ve aylardan buyana bu esaret dayatmasına karşı her yerde, öz yönetim alanlarında, demokrasi için özgürlükler için direnen halkımız, kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar yani bir bütün halinde insanlığımız bu esarete boyun eğmiyor. Bu dayatma karşısında diz çökmüyor ve diz çökmeyecek. Diz çökmeyenlere, boyun eğmeyenlere selam olsun. Bir iktidar, bir devlet kendi halkına diz çöktürmek, üzere teslim almak üzere bir ilişki kurarsa, bütün egemenlik ilişkisini, siyasi anlayışını bunun üzerine kurarsa, o memlekette, o ülkede, kaostan, gözyaşından ve savaştan başka konuşacak bir şey kalmaz" şeklinde konuştu.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Batmanda daha sonra parti binasında basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Güçler ikiye ayrılıyor, egemen güç ve halkın gücü. Bu tarihsel kavşakta, Türkiye'nin geleceğini oluşturacak ve tarihini yazacak güçtür. Artık yerel demokrasinin, Türkiye'nin demokratikleşmesinin, özgücün demokratik gücü ayağa kalktı ve gümbür gümbür yürüyor. Diz çökmeye de asla ve asla niyeti yok bunu çok iyi bilsinler. Bu halk engel, barikat tanımaz. Halkımızın meşru demokratik taleplerini ve direnişini hendekler, barikatlar diye diye terörize, kriminalize etmeye çalışıyorlar, hala uğraşıyorlar. Bugün Batman'ın sokaklarına bakın asıl barikatları kuranların kimler olduğunu görürsünüz, asıl hendekleri kazanların kimler olduğunu görürsünüz. Bugün halkın demokratik iradesinin karşısına bu barikatları ve engelleri kuranlar bugün yaşanan çatışmanın, gerilimin ölüm ve savaş durumunun da biricik sorumlusudur. Eğer bu halk mücadelesi bir adım geri atarsa Türkiye'de zulüm ve diktatörlük siyaseti kazanacak bizler bunu bildiğimiz için tek bir adım geri atmayacağız. Bizler mahallelere top mermileriyle, ateş açılmasın istiyoruz. bizler Taybet analar keskin nişancılar tarafından vurulmasın, cenazesi bir hafta sokakta bırakılmasın istiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Figen Yüksekdağ Batmandaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • İloh: Sizler betmanda bir kaç fakir aile çocuklarını gelyana getirip öldürtmek istiyorsunuz ama bu halk size pirim vermez batmanda sizler yarın maaş alacaksınız kolejlerde okuyan çocuklarınıza lüks yaşam sunacaksınız ama benim gariban çocuklarım canını size feda edecek yok artık bu onurlu halk sizi tanımış üzerinizdeki kıyafetlere verdiğiniz paralarla yüz aile geçinir çok yurtseveriseniz bu ayın maaşını fakir kürt çocuklarına bağışlayın 93 0 Yanıtla
  • Êrdal: helal olsun hoşgeldin barışın elçi lesi 0 65 Yanıtla
  • Batmanlı: Batmanıda bozmaya geldin yol alın gidin burdan ermeni bozuntuları sizin ne olduğunuzu iyi biliyoruz al eline Küreği sılho da alsın kazmayı gidin evinizin önünü kazın Faşistler siziii 58 1 Yanıtla
  • Êrdal: sen batman'lı bile değil sin allah bilir faşist olan birileri varsa senin gibilerdir 6 17 Yanıtla

Advertisement