Gaün'de "İletişim ve Medya Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar" Paneli - Son Dakika
Yerel

Gaün'de "İletişim ve Medya Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar" Paneli

Gaün\'de "İletişim ve Medya Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar" Paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim ve Medya Topluluğu tarafından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda “İletişim ve Medya Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar” konulu panel yapıldı.

06.05.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim ve Medya Topluluğu tarafından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda "İletişim ve Medya Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar" konulu panel yapıldı.

GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Köksalan'ın moderatörlüğünü yürüttüğü panele İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. BeybinKejanlıoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Köker, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülkü Doğanay, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Serhat Güney ve Prof. Dr. Özden Cankaya panelist olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, iletişim ve idrak kanalları tıkanmamış bir toplumun her zaman özgür fikirler üretmeye aday olduğunu belirterek, özgür fikirler üretebilen ve bunu topluma yansıtabilen toplumlardan korkmamak gerektiğini söyledi.

Düşünmeyen, düşünceleri baskılanmış olan, başkalarına düşüncelerini aktaracak kadar özgür ve hür olamayan insanların her zaman illegal yapılara dönüşmeye mahkum olduklarını ifade eden Prof. Dr. Gür, "Bu yüzden biz diyoruz ki, bireyin özgür alanına saygı duyan ancak eleştiri hakkını da en son sınırına kadar kullanabilen bir iletişim ve medya sistemi aynı zamanda bunların bir araya getirdiği iyi, özgür bir toplum olmalı" diye konuştu.

Prof. Dr. Beybin Kejanlıoğlu, "Medya Araştırmalarında Eski Kategorik Sınıflandırmalar, Yeni Tematik Yönelimler: Bozguna 5 Kala Duran Saat" adlı bir sunum yaptı. Kejanlıoğlu, medya araştırmalarında çok temelde beş odak noktası olduğunu söyleyerek, medya sürecinde bir üretimin gerçekleştiğini ifade etti.

Yaşam öyküleri diye bilinen bir anlatı türü olduğunu belirten Prof. Dr. Eser Köker, "Yaşam Öykülerinin Üzerine Düşünmek" adlı sunum yaparak, yaşam öykülerinin yazılması ve anlatılmasının tarihsel olarak kentlik kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Köker, yaşam öyküleri hem bir yöntem hem bir teknik olarak iletişim çalışmalarını beslediğini ve malzeme sunduğunu ifade ederek, en çok metinin yaşam öykülerinin toplanması aracılığıyla ortaya çıktığını vurguladı.

İletişim araştırmalarında sahada çalışmanın avantajları hakkında bilgi veren Prof. Dr. ÖzdenCankaya, iletişim araştırmalarının bilim olarak başladıktan sonra çok çeşitli teknikler kullanıldığını söyledi.

Prof. Dr. Cankaya, çoklu araştırma yöntemlerinin kullanılmasının iletişim araştırmalarında çok daha katmanlı, boyutlu zengin sonuçlar verdiğine ilişkin bir sunum yaparak, kent yoksullarının iletişim araçlarını kullanması üzerine etnografik bir araştırma hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Türkiye'de video aktivizm deneyimleri hakkında dinleyicilere bilgi veren Doç. Dr. Ülkü Doğanay, çoğul video aktivizmlerin önemli olduğunu belirterek, "Kameraların taşınır hale gelmesi, telefonların görece kaliteli çekim yapabilir hale gelmesi, internet teknolojisindeki gelişimler aracılığıyla videoların kolaylıkla paylaşılabilir olması yeni bir eylemlik biçimini doğurdu" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'de 'İletişim ve Medya Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement