Gaün'e Makine Projesi Ödülü - Son Dakika
Yerel

Gaün'e Makine Projesi Ödülü

Gaün\'e Makine Projesi Ödülü

Tekstil Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Çelik, "Gerçek zamanlı kumaş hata denetimi için görüntü analiz teknikleri kullanılarak otomatik bir sistem geliştirilmesi" konulu çalışmayla,sanayiye uygulanabilir tamamlanmış tezler dalında ödül kazandı

06.07.2013 12:47

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tekstil Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Halil İbrahim Çelik, kumaş hata denetimlerinin modern ve hatasız bir şekilde yapılmasına imkan sağlayacak makine projesiyle ödül kazandı.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı ile TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen organizasyonda, yurt içi ve dışından girişimciler 294 projenin sunumunu yaptı.

Yerli ve yabancı akademisyenlerle araştırmacıların belirli temalarda inovatif  proje önerilerinin tanıtımını gerçekleştirdiği  5. Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliği'nde, araştırma görevlisi Halil İbrahim Çelik'in hocaları Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu ile Prof. Dr. Canan Dülger'in danışmanlığında hazırladığı "Gerçek zamanlı kumaş hata denetimi için görüntü analiz teknikleri kullanılarak otomatik bir sistem geliştirilmesi" konulu çalışma, sanayiye uygulanabilir tamamlanmış tezler dalında ödül kazandı.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, ödülü Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın da katıldığı törende aldı.

Çelik, sözkonusu doktora tez çalışmasının dokuma işlemlerinde kumaşların hatalı bölgelerinin kalite kontrol elemanları tarafından gözle kontrol edilmesi yerine, bu işlemin otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bir yapay görme sisteminin yaşama geçirilmesini sağladığını belirtti.

Projenin, sanayide uygulanması halinde gerek verimliliğin artırılması, gerekse maliyetlerin azaltılması açısından önemli katkı sağlayacağını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Aldığımız bu ödül ile GAÜN'ün ismini uluslararası bir organizasyonda duyurduğumuz için çok mutluyuz. Bu başarıda bizden hiçbir desteği esirgemeyen üniversitemiz yönetimine,  Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimine ve tez danışmanı hocalarıma rehberliklerinden dolayı teşekkür ederim." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaün'e Makine Projesi Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement