Gbc'den Rektör Gür'e Hayırlı Olsun Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Gbc'den Rektör Gür'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Gbc\'den Rektör Gür\'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Yönetim Kurulu, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

18.08.2016 13:17

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Yönetim Kurulu, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, GAÜN ile GBC'nin başta Gaziantep'te yaşayan Suriyeli gazetecilerin eğitimi olmak üzere çeşitli konularda işbirliği yapması konusunda görüş birliğine varıldı.

GBC Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt, Prof. Dr. Gür'e yeni görevinde başarılar dilerken, Gaziantep Üniversitesi'nin Gaziantep'in lokomotiflerinden birisi olduğunu vurguladı. Kurt, Türkiye'de 15 Temmuz sonrası yaşanan olumlu havanın tüm konularda iyi yönetilmesi gerektiğine işaret ettiği konuşmasında özetle şöyle dedi: "Bu kentte yaşayan gazetecilerle akademik kariyeri olan kişilerin işbirliğiyle çok şeylerin yapılabileceğine yürekten inanıyoruz. Sözgelimi, Gaziantep'te yaşayan 70'in üzerinde Suriyeli meslektaşımız var. Biz bunları bir araya toplayıp işbirliği için çeşitli adımlar attık. Çünkü, bu gazeteciler Arapça olarak dünyaya haber servisi yapıyorlar. Öncelikli talepleri de Türkçe öğrenmek. Bu ve diğer konularda üniversitemizin deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz" dedi.

Basının doğru kullanıldığında toplumun bilgilendirilmesi adına son derece yararlı olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür ise, "Üniversite olarak fikir ayırımı olmadan herkes ile koşuyoruz. Bu konuda şehirdeki erklerin de destek vermelerini, yanımızda koşmalarını istiyoruz. Eğer koşmayacaklarsa da, ayak bağı olmamalarını, bize çelme takmamalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Görev yapacağı insanlardaki tek aradığı vasfın ezanla, bayrakla derdi olmamaları olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gür, "Sağcısıyla, solcusuyla, farklı etnik yapıdan insanların 15 Temmuz'da ortaya koyduğu tepki, dünyaya bir Türk darbesi olarak yansımıştır. Bu tepkide gazetecilerin durduğu yer de çok önemlidir. Eğer, basın o kararlılığı göstermeseydi, biz bugün sizinle burada olamazdık. Gaziantep Üniversitesi yönetimi olarak sizden isteğimiz doğruları yazmanız, toplumu doğru bilgilerle bilgilendirmenizdir" ifadelerini kullandı.

GAÜN'deki terör örgütü bağlantısıyla ilgili bir soruyu cevaplandırırken, 100'ün üzerinde kişinin açığa alındığını, incelemenin devam ettiğini tekrarlayan Prof. Dr. Ali Gür, "Bu konuda kesinlikle adaletten ayrılmayacağız. Soruşturma aşamasında adalet ve merhamet dengesini kuracağız. Ama, adaletten ayrılmazken, hatır gönül ilişkileriyle, merhameti harcı alem olarak da kullanmayacağız. Yani, kuru ile yaşın ayrılmasına özen göstereceğiz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gbc'den Rektör Gür'e Hayırlı Olsun Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement