Gebze'de Hüsn-İ Hat Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gebze'de Hüsn-İ Hat Sergisi Açıldı

Gebze\'de Hüsn-İ Hat Sergisi Açıldı

Gebze Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hüsn-i Hat sergisinin açılışını Gebze protokolü birlikte yaptı.

09.03.2014 10:03

Gebze Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hüsn-i Hat sergisinin açılışını Gebze protokolü birlikte yaptı.

Gebze Kültür Merkezi fuaye alanında düzenlenen ve 'İstanbul'un İzinde Anadolu'dan Çizgiler' adını taşıyan sergi, İslam sanat tarihinin önemli dallarından biri olan Hat sanatına gönül veren sanat severleri buluşturdu. Serginin ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, belediye başkan yardımcısı Nilay Ayran, belediye meclis üyeleri, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye'nin önemli Hat sanatı üstatları arasında yer alan Mehmet Memiş'in öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı ve 4 gün boyunca açık kalacak olan serginin açılışına katılan Mehmet Memiş öğrencilerini yalnız bırakmadı. Serginin açılışını öğrenciler ve Hat sanatına gönül veren vatandaşlarla birlikte yapan Başkan Köşker ve ilçe protokolü kurdele kesiminin ardından eserleri inceledi. Hat sanatının en güzide parçalarının da yer aldığı sergideki eserleri Hat üstadı Mehmet Memiş ile birlikte gezen Başkan Köşker, protokol ve vatandaşlar daha sonra Hat sanatının işlendiği seminere katıldı. Gebze Kültür Merkezi salonunda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, düzenlenen bir birinden farklı etkinliklerle Gebze'nin kültür şehri kimliğine hızla kavuştuğunu dile getirdi.

Hüsn-ü Hat gibi birçok sanat dalına önem verdiklerini ve yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsediklerini dile getiren Başkan Köşker, "Bu güzel sanata gönül veren siz değerli hemşerilerimizi ve çok kıymetli hocalarımızı muhabbetle selamlıyorum. Hüsn-i Hat gibi birçok sanat dalını; eğitimdeki önemli hizmetimiz olan GESMEK çatısı altında yaşatıyoruz ve ilgili kardeşlerimizin öğrenmesi için imkanlar sağlıyoruz. Sizlerin desteğiyle çıktığımız bu hizmet yarışında yine sizlerin desteğiyle gelecek günlerde de kentimizde eğitime, kültüre ve insanımıza yatırım yapacağız. Ortak paydamız olan Gebze'mizi hak ettiği kültürel kimliğe kavuşturacağız inşallah. Sergimizde ve seminerimizde emeği olan hocalarımızı ve öğrencilerimizi bir kez daha kutlar, başarılarının devamını dilerim" dedi. Konuşmanın ardından öğrencilere ve hocalara katılımcı belgeleri takdim edildi. Hat sanatının tüm detaylarıyla işlendiği seminere Prof. Dr. Uğur Derman, Hattat Hasan Çelebi, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Memiş konuşmacı olarak katıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gebze'de Hüsn-İ Hat Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement