Geka'dan Eğitimcileri Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Geka'dan Eğitimcileri Bilgilendirme Toplantısı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından Aydın'da eğitimcilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

16.12.2011 13:00

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından Aydın'da eğitimcilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Aymendo tesislerinde düzenlenen toplantıya, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özmen, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Özmen, toplantının açılışında yaptığı konuşmada GEKA'nın Denizli, Muğla ve Aydın illerini kapsayan ve bu bölgelerin kalkınması için seferber olan bir ajans olduğunu söyledi.

Toplantıyı düzenleyenlere teşekkür eden Özmen, "Hepimiz eğitimciyiz. Değişim, gelişim şart. Değişmeyen tek şey değişimdir. Gelişmek, değişmek zamanın şartlarına uymak en iyisi" dedi.

GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner de ajans olarak faaliyet alanları olan üç ilin kalkınmasına biraz da olsa katkı vermeye çalıştıklarını belirtti.

Kalkınmanın sosyal, ekonomik ve kültürel olmak üzere çok yönlü boyutlarının olduğunu ifade eden Aydıner, "En önemli boyutlardan birisi de eğitimdir. Sizler bu ülkenin kılcal damarlarındaki insanlarsınız. Bu anlamda sizler, bizler için gerçekten önemlisiniz" diye konuştu.

GEKA Tanıtım ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Gökhan Dinç, ajansların Türkiye için çok yeni bir tecrübe olduğunu vurgulayarak, ilk kurulan ajansların İzmir ve Çukurova Kalkınma Ajans'ları olduğunu söyledi.

Dinç, Türkiye'de 26 tane kalkınma ajansının olduğunu hatırlatarak,

"Ajanslar olarak yerel potansiyeli harekete geçirmek için uğraşıyoruz. Kurumlar arasındaki işbirliklerini geliştiriyoruz" dedi.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geka'dan Eğitimcileri Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement