"Geleceğimizi Yetiştiriyoruz" Projesinde Sertifikalar Verildi - Son Dakika
Yerel

"Geleceğimizi Yetiştiriyoruz" Projesinde Sertifikalar Verildi

"Geleceğimizi Yetiştiriyoruz" Projesinde Sertifikalar Verildi

aile eğitimi kurs programı genelgesi üzerine Kartepe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ve MARKA'nın desteğiyle bugüne kadar 0-18 yaş arasında çocuğu bulunan 2 bin 987 anneye eğitim verildi.anne ve babaların çocukların...

05.06.2012 15:02

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2010 yılında yayınladığı

aile eğitimi kurs programı genelgesi üzerine Kartepe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ve MARKA'nın desteğiyle bugüne kadar 0-18 yaş arasında çocuğu bulunan 2 bin 987 anneye eğitim verildi. Proje kapsamında 0-18 yaş arasında çocuğu bulunan ailere aile eğitimleri uygulanarak

anne ve babaların çocukların zihinsel, duygusal, fiziki ve toplumsal olarak çelişmesine ailelerin yardımcı olması sağlandı. Projenin ilk adımı olarak 85 öğretmene eğitim verildi. Akabinde öğretmenler yardımıyla aileler eğitildi. Aile eğitim kursları 14 hafta sürdü.

Aile Eğitim Programı tanıtım ve belge dağıtım programı Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen törenle verildi. Marka'nın desteği Kartepe İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ve Kartepe Kaymakamlığı işbirliğinde gerçekleştirilen törene, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Sibel Gönül, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünal, İl Milli eğitim Müdürü Nevzat İspirli, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda projenin tanıtım filmi sunuldu. Ardından Prof. Dr. Ozana Ural Aile eğitimi ve önemi konulu sunumunda aile eğitiminin geçmişi hakkında bilgi vererek, çocukların eğitimine mümkün olduğu kadar erken başlanması gerektiğinin altını çizdi.

En temel eğitimin zamanında verilmesi gerektiğini dile getiren Ural, "Eğitim bireysel gelişim ve toplumsal gelişim ve kalkınma açısından önemli. Eğitimsiz toplumsal kalkınma ve gelişme mümkün değil. anne ve babalar eğitim alarak sadece çocuklarınıza değil tüm topluma katkıda bulundunuz" ifadelerini kullandı. Proje koordinatörü Yrd. Doç Dr. Özgür Polat, "Kartepe'yi Türkiye'ye örnek bir hale getireceğiz" ifadelerini kullanarak devam eden diğer projeler hakkında bilgi verdi.

Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, "Kartepe'nin eğitim düzeyinin yükseltilmesi için yapılan bir programın sadece bir parçası. Kartepe'de eğitim olgusunun çıtasını yükseltmeyi amaçlıyoruz. Okullarımız dört dörtlük. Bize sadece okulların dışında kalan unsurların kalitesini yükseltmek kalıyordu. Bu kapsamda gönüllü olan öğretmenlerimize kurs verdik ve gönüllü oldukları için tam kapasiteli çalışma istedik. Yapacağımız bu çalışmalarla seneye bu zamanlar Kartepe'de ki ailelerin yarısına ulaşmış olacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Eğitim ailede başlıyor. Başöğretmen anne. Bizim KOMEK kurslarımızda da toplum ve halk eğitimi sağlanıyor. Bu projede de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Bu tür projelerin yaygınlaşmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Son olarak söz alan Vali Ercan Topaca ise şöyle konuştu: "Aslında çocuklarımızla birlikte biz de eğitiliyoruz. İlk iki çocuğuma hakkıyla babalık yapamadım. Öğrenme sürecindeydim. Üçüncü çocuğumda öğrendim. Eğitim almak yanlış bir şey değil. Geleceğimizi, yetiştirmenin, hayatımızda ki en önemli varlığı geliştirmenin, onları hayata hazırlamanın kuralları var. Bunu anneden babadan gördüğümüz kurallarla istediğimiz gibi yapamayız. Bunun uzmanından öğrenilmesi gerekiyor. Biz toplumda başarıyı istiyoruz. Çocuğumuzun başarmasını istiyoruz. Refahımızın yüksek olmasını istiyoruz. Bunun yolu kurslardan geçiyor. Okulları aile ile desteklemek inanın çocuklarımızı çok daha güçlü ve başarılı yapacak ve ülkemizin geleceği aydınlık, güçlü olacaktır. Bu programların diğer ilçelerde de uygulanmalıdır. İyi bir anne baba olmak için iradesini ortaya koyanları tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Topaca tarafından eğitimlerini tamamlayan annelere sertifikaları verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Geleceğimizi Yetiştiriyoruz' Projesinde Sertifikalar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement