Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı Manavgat'ta Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı Manavgat'ta Yapıldı

Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı Manavgat\'ta Yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Şubat ayı Olağan Toplantısı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirildi.

08.02.2014 11:18

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Şubat ayı Olağan Toplantısı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı ve Manavgat Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Deniz Tanır ve komite üyeleri katıldı.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş toplantıda yaptığı konuşmada, geleceğin, genç girişimlerin omuzlarında şekilleneceğini belirterek Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerinin bölgedeki iş dünyasının yöneticileri olacağını belirtti. Antalya ve bölgenin proje üreterek desteklerden faydalanma konusunda zayıf kaldığını vurgulayan Boztaş, "Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı hazırlanan projelere destekler veriyor. Destekler konusunda bölgemizden çok az sayıda proje ile başvuru gerçekleşiyor. Bu nedenle desteklerden de yararlanamıyoruz. Proje üreterek desteklerden faydalanmak gerekiyor" dedi.MATSO olarak 20 Şubat tarihinde BAKA ile ortaklaşa destekler konusunda seminer düzenleyeceklerini belirten Boztaş, "Geçtiğimiz yıl BAKA tarafından 14 milyon lira destek gerçekleştirildi. 2014 yılında ise 20 milyon lira destek verilecek. Bölgemizdeki girişimcilerin proje üreterek bundan faydalanması için bu tür seminler düzenliyoruz" diye konuştu.

Antalya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez ise, kurul olarak 81 ilde olduğu gibi Antalya'da da yapılandıklarını belirterek bu süre içinde çeşitli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Hedeflerinin Antalya'da genç girişimci sayısının artırmak olduğunu kaydeden Kepez, "Ülkemizde yüzde 10 civarında olan girişimci sayısını, dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi yüzde 20 civarına çıkması için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi. Nisan ayı içerisinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) bir organizasyon yapacaklarını kaydeden Kepez, üç gün sürecek organizasyonda muhasebe, finans, pazarlama, e-ticaret başta olmak üzere bir işletmenin bütün ihtiyaçları konusunda eğitim verileceğini belirtti.

Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı ve Manavgat Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Deniz Tanır da mesleki eğitimin, girişimcilik ve ekonomi için vazgeçilmez olduğu belirterek, girişimciliğin önemine vurgu yaptı. İlçede genç girişimci sayısını arttırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Tanır, "Manavgat Genç Girişimciler Kurulu 35 kişilik bir ekipten oluşuyor. Aylık toplantılar yapıyor, toplantılarda ortak akılla projeler üretmeye çalışıyoruz. Bir yıl içerisinde çeşitli çalışmalara imza attık. Daha önce gündeme getirdiğimiz kariyer ve tecrübe paylaşımı toplantılarını ilçemizde sürekli hale getirerek, genç girişimcilerin ilçemizdeki iş adamlarının tecrübelerinden faydalanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Haydar Barut, genç girişimcilere kariyer ve ticari tecrübelerini anlattı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı Manavgat'ta Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement