'Gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar'dan Zafertepe'ye' Projesi - Son Dakika
Yerel

'Gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar'dan Zafertepe'ye' Projesi

\'Gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar\'dan Zafertepe\'ye\' Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da düzenlenecek ve 10 bin gencin katılması planlanan 'Gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar'dan Zafertepe'ye' etkinliğine Kütahya'nın Hisarcık ilçesinden 90...

23.08.2013 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da düzenlenecek ve 10 bin gencin katılması planlanan 'Gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar'dan Zafertepe'ye' etkinliğine Kütahya'nın Hisarcık ilçesinden 90 öğrencinin katılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci," Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının temellerinin atıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi coşkusunun yaşandığı, ilimizde yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri kapsamında 10 bin gencin katılması planlana "Gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar'dan Zafertepe'ye'"etkinliğine ilçemizden katılacak 8.9.10.11 ve 12. Sınıflardan mezun olan öğrencilerin mezun oldukları okullara en geç 26 Ağustos 2013 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türk ordusunun ilk zaferi olan ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin gerçekleştiği Dumlupınar, 30 Ağustos Cuma günü büyük bir birlikteliğe ev sahipliği yapacak. Bakanlığın organizasyonu ile Dumlupınar'a gelecek olan 10 bin genç, şehitlerimizin hatırasını yerinde yad edecek. Mehter takımı eşliğinde şehitlik ziyaret edilecek. Dumlupınar'da bir araya gelecek olan gençler, öncelikle Mehter Takımı eşliğinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" emrini verdiği Dumlupınar Şehitliği'ne gidecek. Şehitlikte vatan toprağı için canlarını feda eden ecdadın anılacağı törenlerden sonra Zafer Anıtı'na geçilecek.

Zafertepeçalköy'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Gazi tarafından sevk ve idare edildiği 1181 rakımlı tepede bulunan anıtta resmi törenler gerçekleştirilecek. Program kapsamında ünlü televizyoncu Serdar Tuncer tarafından kahramanlık şiirleri okunacak. Sanatçı Ertuğrul Erkişi 'Safahat'tan Şarkılar' albümünden oluşan bir konser verecek. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Gençlik Şühedanın İzinde, Dumlupınar'dan Zafertepe'ye' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement