Göcek Tüneli'nin 100 Metresi 1 Tl - Son Dakika
Yerel

Göcek Tüneli'nin 100 Metresi 1 Tl

Göcek Tüneli\'nin 100 Metresi 1 Tl

Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılarak 2006 Eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan 960 metre uzunluğundaki Göcek Tüneli geçiş ücretlerine 50 kuruş ile 1 TL arasında zam yapıldı.

04.04.2012 11:28

Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılarak 2006 Eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan 960 metre uzunluğundaki Göcek Tüneli geçiş ücretlerine 50 kuruş ile 1 TL arasında zam yapıldı. Tünelden en düşük geçiş ücreti 3,50 TL olurken, en yüksek geçiş ücreti 9 TL'den 10 TL'ye çıktı.

Yıllık yaklaşık 1 milyon aracın geçtiği Göcek Tüneli turizmin önemli bağlantı noktası olan Muğla- Antalya yolunu da birbirine bağlıyor. Fethiye ve Dalamanlı turizmciler ile yolcu taşımacılığı yapan esnafın tepkisine neden olan tünel geçiş ücretlerindeki yeni düzenleme sonrası, Göcek Tüneli İnşaat ve Taahhüt A.Ş. İşletme Müdürü Aydın Meral imzasıyla yapılan açıklamada "Zam kararı Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün onayıyla alınmıştır. Yeni fiyat tarifelerinin karayollarının ihale şartnamesinde bulunan fiyatlardan daha düşük tutulduğu ve Göcek Tüneli A.Ş.'nin bu fiyatların üstüne çıkma hakkı varken en aza indirdiği unutulmamalıdır. 26 Mart 2008 yılından bu yana uygulanmakta olan fiyat tarifeleri, 1 Nisan 2012 saat 24'ten itibaren uygulanacaktır" denildi.

YENİ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Yeni zamlarla otomobil gibi 1'inci sınıf araçların geçiş parası 3 liradan 3,5 liraya, Minibüs, kamyonet gibi 2'inci sınıf araçların geçiş ücreti 4 liradan 4,5 liraya, otobüs ve normal kamyon gibi 3'üncü sınıf araçların geçiş parası 6 liradan 7 liraya, kamyon ve TIR türü 4'üncü sınıf araçların geçiş parası 9 liradan 10 liraya çıkartıldı. Motosikletlerin 1 lira olan geçiş parası 1,5 lira yapıldı.

MECLİSE SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Göcek Tüneli geçiş ücretlerinin pahalılığı ile ilgili TBMM'de soru önergesi verdi. Demir önergesinde, "Fethiye-Dalaman arasında Göcek Tüneli var. Ancak o yörenin insanları günde 3-4 kere geçtiği için, 3-4 lira gibi her geçişte bir ücret ödüyorlar ve oldukça da büyük bir tepki doğuyor. Bu konuda bir çözüm düşünüyor musunuz?" dedi.

ALTERNATİF YOL GENİŞLETİLİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Nurettin Demir'e verdiği cevapta, "Göcek Tüneli biliyorsunuz yap-işlet-devret modeliyle yapılmış bir projedir. Bu konuda yap-işlet-devret sözleşmesinde belirtilen şartlar dahilinde işletme devam etmektedir. Ancak buradaki ücretlerin pahalı olduğu yönünde bizlere de şikayetler gelmektedir. Burada yapacağımız şey alternatif gidişin genişletilmesidir, bölünmüş yol haline getirilmesidir, o konuda da çalışmalarımız devam ediyor" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Göcek Tüneli'nin 100 Metresi 1 Tl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement