Göllüce'deki Vatandaşların İmdadına Başkan Görmez Yetişti - Son Dakika
Yerel

Göllüce'deki Vatandaşların İmdadına Başkan Görmez Yetişti

Göllüce\'deki Vatandaşların İmdadına Başkan Görmez Yetişti

İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Göllüce Mahallesi’ndeki mera alanlarının özel mülkiyete ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez sorunlara el attı.

07.11.2015 11:19

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Göllüce Mahallesi'ndeki mera alanlarının özel mülkiyete ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez sorunlara el attı.

Torbalı ilçesine bağlı Güllüce Mahallesindeki vatandaşların uzun süredir devam eden mera sorununu çözmek amacıyla Torbalı Belediyesi harekete geçti. Geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlara için bir toplantı düzenleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, soruna çözüm üretmeye çalıştı. Yıllardır mera olarak kullanılan arazinin bir kısmının özel mülkiyete ait olduğunu kaydeden Görmez, "Günlerdir bu meseleyle uğraşıyorum. Torbalı ve ilçelerindeki bütün meraların amaç dışı kullanımını önlemek amacıyla projelendirilmek üzere Belediyeye tahsisini istedik. Bu sorunu bir yıl öncesinden öngördük ve tedbirimizi aldık. Ancak Göllüce köylülerinin yıllardır mera olarak kullandığı arazilerin bir kısmının özel mülkiyete ait mera alanı olduğunun öğrendik. Yakın zamanda da satışı gerçekleşmiş. Köylümüzün mağdur olmaması için çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Köydeki meralardan 5 bin civarında küçükbaş hayvanın beslendiğini, doğal dokusu, zengin bitki örtüsü ve üretim kalitesiyle bu bölgeyi her türlü yapılaşmaya karşı korumaya ayrıca kararlı olduklarını belirten başkan Görmez, "Bu güzel iyi yürekli, çalışkan insanlar için her türlü fedakarlığa varız.Burada kekik toplamaya, salyangoz satmaya, hayvanlarını beslemeye devam etsinler istiyoruz. Zaten halen mera statüsünde olan ve bu amaçla kullanılan geniş bir alanımızda bulunuyor" şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşların meranın mevzuata aykırı biçimde devrinin yapıldığı ve yine amacı dışında kullanılmaya çalışıldığının iddia etmesi üzerine Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, şu yanıtı verdi:

"Muhtarımız hemen başvuru yapsın. Konuya ilişkin birim yöneticlerini gönderip araştırma yaptıracağım. Kimse köylümüzü mağdur edemez." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Göllüce'deki Vatandaşların İmdadına Başkan Görmez Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement