Gönüllü Sağlıkçılar Cizre'ye Ulaşamıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gönüllü Sağlıkçılar Cizre'ye Ulaşamıyor

Gönüllü Sağlıkçılar Cizre\'ye Ulaşamıyor
02.02.2016 17:13

Cizre'de bir evin bodrum katında mahsur kalanlar için Batmandan giden gönüllü sağlık ekibi, ilçeye alınmadı.

Sağlıkçılar Cizre'ye alınmadı

Cizre'de 9 gündür mahsur kaldıkları bodrum katında hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılara müdahale etmek için Cizre'ye girmek isteyen fakat iki kez engelle karşılaşan TTB ve SES üyesi gönüllü 12 sağlıkçı, Cizre'ye girmeye kararlı olduklarını tüm engellemelere rağmen yollarına devam edeceklerini söyledi.

Cizre'de 9 gündür mahsur kaldıkları bodrum katında hastaneye kaldırılmayı bekleyen 15 yaralı, 7 cenaze ve 9 yurttaşın çıkarılarak hastaneye kaldırılması için Cizre'ye doğru yola çıkan TTB ve SES üyesi gönüllü 14 sağlıkçı, sabah saatlerinde İdil girişinde Valilik kararı ile engellenmeleri üzerine Nusaybin yolunu kullanarak Cizre'ye geçmek istedi.

Ancak burada da engellenen sağlıkçılar daha sonra Mardin merkeze dönerek KESK Mardin Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Batman TTB Genel Sekreteri Op. Dr. Ömer Faruk Erin engellemelerin ise tarihe büyük bir utanç kaynağı olarak yazılacağını söyledi.

Aralarında Batmandan SES Şube Başkanı anestezi teknikeri Mustafa Yurtsever, Op. Dr. Faruk Erin, ambulans şoförü Şerif Taştan'ın da yer aldığı 12 gönüllü sağlıkçı halen Cizre'ye ulaşamadı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Gönüllü Sağlıkçılar Cizre'ye Ulaşamıyor - Son Dakika


Advertisement