Görme Engelli Yüzücüden 3 Şampiyonluk - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Yüzücüden 3 Şampiyonluk

Görme Engelli Yüzücüden 3 Şampiyonluk

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi personeli görme engelli sporcusu Ahmet Çayır, Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre kelebek, 100 metre serbest ve 400 metre serbest kategorilerinde Türkiye şampiyonu oldu.

13.05.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi personeli görme engelli sporcusu Ahmet Çayır, Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebek, 100 metre serbest ve 400 metre serbest kategorilerinde Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Görme Engelli Spor Fedarasyonu'nun 2014 Yılı Faaliyet Programı'nda yer alan Türkiye Yüzme Şampiyonası Alanya Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapıldı. 10 - 14 yaş grubu ile 14 yaş ve üzeri erkek ve bayanlarda gerçekleştirilen şampiyonaya 70 kulüpten 128 sporcu katıldı. Serbest, kelebek, kurbağalama ve karışık kategorilerinde yapılan yarışlarda dereceye giren sporculara madalyalarını Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ile Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri verdi. Meram Belediyesi çalışanı görme engelli Ahmet Çayır da, 50 metre kelebek, 100 metre serbest ve 400 metre serbest kategorilerinde Türkiye şampiyonu oldu.

BAŞKAN TORU TEBRİK ETTİ

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başarılı sporcuyu makamında kabul etti. Belediye çalışanı Ahmet Çayır'ın, Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanmasından büyük gurur duyduklarını ifade eden Başkan Toru, "Belediye olarak spora ve sporcuya yönelik desteğimiz artarak devam edecek. Özellikle bireysel branşlarda gençlerimizin önünü açacağız" dedi.

Başarılı sporcu Ahmet Çayır da, kendisini Engelliler Haftası'nda makamında kabul ettiği için Başkan Toru'ya teşekkür etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başarılı sporcu Ahmet Çayır'a, görme engellilerin kullanabileceği ve özel olarak yapılan kabartmalı saat hediye etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Yüzücüden 3 Şampiyonluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement