Gümüşhane'de Yeni Ambulanslar Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Yeni Ambulanslar Hizmete Girdi

Gümüşhane\'de Yeni Ambulanslar Hizmete Girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından Gümüşhane’ye tahsis edilen 4 adet ambulans için dağıtım töreni düzenlendi.

24.02.2014 15:45

Sağlık Bakanlığı tarafından Gümüşhane'ye tahsis edilen 4 adet ambulans için dağıtım töreni düzenlendi.

Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan 112 Acil Servis Komuta Merkezi önünde düzenlenen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, kamu kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, insan haklarının en temelinin yaşam hakkı olduğunu belirterek, yaşama hakkının sağlanmasında da sağlık personeline çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Ülke olarak sağlık hizmetlerinde çok önemli bir noktaya ulaşıldığını kaydeden Vali Mayda, "Bugün itibariyle gelen 4 ambulansımızın yanında obez hastalarımız için özel olarak hazırlanmış bir adet ambulans daha gelecek. Dolayısıyla toplam 5 aracımız bu filoya dahil olacak. Bunun yanında 5 adet kar paletli ambulansımızda var. Bunların hepsi Gümüşhane'nin her yerinde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden etkin şekilde faydalanmaları için hizmete hazırdır." dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak da konuşmasında acil sağlık hizmetlerinden bahsederek, anlık ve kişinin en sıkıntılı anında ihtiyaç duyulan bir hizmet olması nedeniyle Acil Sağlık Hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı'nın en önemli hizmetlerinden birisi olduğunu ve bu hizmette saniyeler hatta saliselerin hayat kurtarır derecede önemli olduğuna vurgu yaptı.

Gümüşhane genelinde 12 adet 112 Acil Servis istasyonu olduğunu kaydeden Boşnak, bunlardan 6'sının hastanelerde diğerlerinin ise bağımsız tip istasyonlar olduğunu belirterek, toplam ambulans sayısının ise 19 olduğunu söyledi. Boşnak, yeni gelen 4 ambulansla birlikte 23 olan ambulans sayısının obez ambulansının da gelmesiyle birlikte 24'e ulaşacağını sözlerine ekledi.

Törende yapılan konuşmaların ardından ambulansların anahtarları Vali Mayda tarafından ilgili şoförlere teslim edildikten sonra toplu şekilde kurdela kesimi gerçekleştirildi. Vali Mayda'nın ambulansların içerisinde yaptığı incelemelerin ardından Türk bayrakları ile süslenen ambulansların şehir merkezinde tur atmasıyla tören sona erdi.

Yeni gelen ambulanslardan Merkez, Kelkit ve Şiran ilçelerinde görev yapacağı öğrenildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Yeni Ambulanslar Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement