Gümüşhane'deki Göçmenler İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'deki Göçmenler İftar Yemeğinde Buluştu

Gümüşhane\'deki Göçmenler İftar Yemeğinde Buluştu

Gümüşhane’de Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehirde yaşayan göçmenler ile protokol üyeleri birlikte iftar yaptı.

01.07.2016 11:00

Gümüşhane'de Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehirde yaşayan göçmenler ile protokol üyeleri birlikte iftar yaptı.

İş adamı Zekai Araz'ın katkılarıyla düzenlenen ve Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen iftar programına Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Göç İdaresi Müdürü Ruşen Kalaycı, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, Gümüşhane'de yaşayan Irak, Afganistan, Suriye, Pakistan, İran, Somali ve Suriyeli göçmenler katıldı.

Programda İşadamı Zekai Araz'a Gümüşhane'ye yapmış olduğu hizmetler anısına plaket takdim eden Vali Memiş, burada yaptığı konuşmada, göçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin şefkatli kolları altında olduklarını, Türkiye Cumhuriyeti ve öncesinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde uluslararası politikaya ve yaşanılan coğrafyaya çıkar ve menfaat ilişkileriyle bakılmadığını vurgulayan Vali Memiş, "Sizlerin yaşadığınız coğrafyaya ve vatanlarınıza enerji ve petrol yatakları olarak bakmadık hiçbir zaman. Biz bütün bu coğrafyaya hizmet etmek maksadıyla baktık. Şimdi de özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde vatanınız olan topraklara büyük hizmetlerimiz oldu. Ancak maalesef dünya ölçeğinde uluslararası ilişkilere bizim perspektifimizden bakmayan küresel güçler olduğunun da farkındayız. Özellikle İslam coğrafyasında birçok ülke birçok sorunla karşı karşıya kalmış durumda. Biz imkanlarımız ölçüsünde, dünyanın, bölgenin ve yakın coğrafyamızın sorunlarına her zaman ilgili olacağız. Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Sizleri ana vatanınızda yaşıyor gibi rahat ettirmek bizlerin görevidir" dedi.

Gümüşhane'nin küçük bir il olmasına rağmen 200-300 misafiri ağırladığını dile getiren Vali Memiş, "Bu Gümüşhane'nin ayrı bir güzelliğidir. Gümüşhane sanayisi ve hizmet sektörü güçlü olan bir ilimiz değil. Ama güçlü olan manevi değerlerimiz ve insanlarımızın kalplerinde taşıdıkları yüce sevgileri. Ben bunun için Gümüşhaneli hemşehrilerime sizler adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Memiş'in konuşmasının ardından programa katılan çocuklara İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından göçmen çocuklara gönderilen Çocuk Eğitim Seti, protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'deki Göçmenler İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement