Güzelbey Ortak Yayın Platformunun Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Güzelbey Ortak Yayın Platformunun Konuğu Oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Fransa Parlamentosu'nun kararına tepki göstererek, "Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini çekemeyenler, onu engellemeye çalışanlar bu çeşit yalan ve iftiralarla Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar" dedi.

03.01.2012 10:20

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Fransa Parlamentosu'nun kararına tepki göstererek, " Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini çekemeyenler, onu engellemeye çalışanlar bu çeşit yalan ve iftiralarla Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Asım Güzelbey, moderatörlüğünü Kanal27 TV Genel Müdürü Galip Ünlükara'nın yaptığı ve Olay TV, Kanal27, Mega TV, Kanal5, GRT ve Hisar Televizyonlarının oluşturduğu "TV Ortak Yayın Platformu"nun konuğu oldu.

Gündemle ilgili soruları yanıtlayan Güzelbey, Gaziantep'in 2011 yılını birbirinden önemli projeler ve gelişmelerle geride bıraktığını belirtti.

Türkiye'nin büyüdüğünü ve geliştiğini vurgulayan Güzelbey, büyüme ve gelişmenin kaçınılmaz olarak her ülke için bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Gaziantep'in 25 Aralık'ta düşman işgalinden kurtuluşunu, Fransız Parlamentosu'nda alınan kararın gölgesinde kutladıklarını anlatan Güzelbey,

"Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini çekemeyenler, onu engellemeye çalışanlar bu çeşit yalan ve iftiralarla Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar" dedi.

Güzelbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene güzel Antebimiz Fransız işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünü kutladık. Ama bu kutlamalara 22 Aralık tarihinde Fransız Meclisi'nin aldığı karar gölge düşürdü. Fransa Meclisi; '1914-1915 yılları arasında Türkiye'de Ermeni soykırımı yoktur diyene hapis cezası ve 45 avro para cezası var" diyor. Yıllardır Türkiye'ye ifade özgürlüğü yok, fikir özgürlüğü yok diyen siz değil miydiniz- Türkiye'nin Avrupa Birliğine girebilmesi için ilk önce ifade özgürlüğünü getirmeli diyen siz değil miydiniz- Bu ne samimiyetsizlik, bu ne iki yüzlülük, bu ne ciddiyetsizlik diye sormazlar mı adama- Fransız Meclisi'nin aldığı kararı çok iyi etüt etmek lazım. Bu karar Ermeni soy kırımı iddialarını kabul etmek ya da etmemek değil ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir karardır. Hani siz ileri demokrasiydiniz, Avrupa'nın en gelişmiş, demokrasisi en iyi olan bir ülkesiydiniz- Nasıl siz ifade özgürlüğünü engellersiniz."

Güzelbey, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok güzel çıkışlar yaptığını, gerekli cevabı verdiğini kaydetti.

Türkiye'nin ekonomisi, siyaseti ile güçlü bir devlet olması gerektiğini vurgulayan Güzelbey, "Eğer biz güçlü devlet olursak, ekonomisi güçlü, siyaseti güçlü, içeride bir sorun yaşamayan, birbirine tutkun, yekvücut, bir yumruk olmuş bir ülkenin karşısında Fransa, Ermenileri bile satar. Bu yapılan işlerin tamamı Sarkozy'nin bir seçim yatırımıdır. Bu bize bir ihtar olsun; biz daha çok çalışalım, daha çok üretelim, gençlerimize daha iyi eğitim olanakları sunalım, yurt içinde yurt dışında lobi oluştursunlar, güç olsunlar. O zaman işte bunlar geri adım atarlar" görüşlerini dile getirdi.

İşgal görmüş bir kentin belediyesi olarak birtakım tedbirler aldıklarını anlatan Güzelbey, arıtma tesislerinde atık suların temizlenmesi ile ilgili ihaleyi alan Fransız firması ve elektrikli otomobil anlaşması yaptıkları bir Fransız firması ile anlaşmalarını iptal ettiklerini bildirdi.

Bu yıl Avrupa Konseyi tarafından "Yerel Demokrasiyi En İyi Uygulayan" kent olarak Avrupa'nın 12 yıldız kentlerinden biri olarak seçildiklerini anımsatan Güzelbey, "Bize bu unvanı veren Fransa değil Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu ve merkezi Strazburg'da olan bu kuruluştur. 19 Ocak tarihinde Paris'te düzenlenecek ödül törenine Belediyemizden üst düzeyde katılmama kararı aldık. Dış İşlerine sorduk, büyüklerimize sorduk, meclis üyelerimizin görüşlerini aldık, nihayetinde ödülü veren Fransa değil ama tören orada olduğu için en alt düzeyde temsille ödülümüzü alacağız. İşin doğrusu şu sıcak dönemde de gitmeyi zaten içim hiç almıyor" dedi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güzelbey Ortak Yayın Platformunun Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement