CHP'li Ağababa, Güzelyurt Arıtma Tesisini İnceledi - Son Dakika
Yerel

CHP'li Ağababa, Güzelyurt Arıtma Tesisini İnceledi

CHP\'li Ağababa, Güzelyurt Arıtma Tesisini İnceledi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yapımı bitme aşamasına gelen Hekimhan ilçesi Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

19.11.2013 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yapımı bitme aşamasına gelen Hekimhan ilçesi Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağbaba, beraberinde Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, İl ve ilçe yöneticileri ile birlikte Güzelyurt Belediyesi tarafından yaptırılan arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Tesislerle ilgili ziyaretçilere bilgiler veren Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, arıtma ve kısmi kanalizasyon tesislerinin bitme aşamasına geldiğini ve yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olduğunu kaydetti.

Millioğulları, tesiste pis suların ayrıştırıldığını, havuzlarda oksijen verilerek bakteri üretilerek suyun temizleneceğini, çamurlarların pompalarla dışarı atılacağını ve gübre olarak kullanılacağını belirtti.

Avrupa'da ve Türkiye'de en son teknolojinin kullanıldığı ender tesislerden biri olduğunu vurgulayan Millioğulları, "Malatya 53 belediye var. Hiçbir ilçe ve beldede olmayan son derece modern bir tesis kurduk. Sayın Genel Başkanımız, festival ziyaretinde tesisin açılışına geleceğini belirtmişti. Türkiye'de ki tüm yerel yönetimlere örnek gösterilecek bir tesisi hayata geçiriyoruz. Bir kasaba belediyesinde böyle modern bir tesisin kurulması önemli bir başarıdır" dedi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları'nı kutlayarak konuşmasına başlayan CHP Milletvekili Veli Ağbaba, "Bu tesis CHP'nin ve sosyal demokrat anlayışın en güzel göstergesi. Bizim yönetmiş olduğumuz belediyeler halktan yana çalışan belediyeler. Kendi için değil, kenti için çalışan belediyeler. Bunu pek çok belediyemizde görebilirsiniz. Malatyalılar belediyecilik görmek istiyorlarsa, Hekimhan'ı, Hasançelebi'yi, Güzelyurt'u görsünler. Biz birçok yerde köylerden kent meydana getirdik. Birçok yerde muhalefette olmamıza rağmen çok büyük başarılara imza attık. Malatyalılar bir AKP'nin yönettiği ilçelere baksınlar, bir de bizim yönettiğimiz ilçelere baksınlar. Geçtiğimiz günlerde Hekimhan İçme suyu projesini sayın başkanımızın gayretleriyle ihalesi yapıldı. İçme suyu projesi çok önemli bir proje. Meslek yüksek okulunun yapımında 3 belediyemizin de katkıları çok. Bir beldede böyle bir arıtma tesisinin yapılması hem beldede yaşayan insanlara verilen saygının göstergesi hem de sosyal demokrat anlayışının göstermesi açısından önemlidir" açıklamasını yaptı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Ağababa, Güzelyurt Arıtma Tesisini İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement