Hacim Kamoy Parkı Özcan Deniz ile Açıldı - Son Dakika
Yerel

Hacim Kamoy Parkı Özcan Deniz ile Açıldı

Hacim Kamoy Parkı Özcan Deniz ile Açıldı

Yenimahalle Belediyesi'nin ASELSAN'ın kurucularından Mehmet Hacim Kamoy anısına yaptığı park hizmete açıldı.

23.09.2012 11:55

Yenimahalle Belediyesi'nin ASELSAN'ın kurucularından Mehmet Hacim Kamoy anısına yaptığı park hizmete açıldı. Yenimahalle ASELSAN yanında bulunan 21 bin metrekarelik parkın açılışına, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Şenol Balaban ve Erhan Aras, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Aylin Nazlıaka, CHP Parti Meclisi Üyesi Halit Toraman, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASELSAN Müdürü Cengiz Ergeneman, Kamoy'un eşi Mehpare Kamoy ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Yaşar, "Ülkesine hizmet eden işadamı, sanayici ve sanatçıları yaşatmak boynumuzun borcudur. Bu nedenle yaptığımız parklara onların isimlerini vererek hak ettikleri değer ve saygıyı veriyoruz. İsimlerinin sonsuza kadar yaşamasını sağlıyoruz" dedi. Levent Gök ise Yenimahalle Belediyesi'nin insana değer veren yurtseverlik anlayışı ile çalışan bir belediye olduğunu belirterek "Bu park ulusçuluğun tartışma konusu yapıldığı şu günlerde bir ders niteliğindedir. Biz ulus olarak bu ülkeye hizmet edenlere saygı duyuyor, sahip çıkıyoruz. Yenimahalle Belediyesi'nin yaptığı başarılı çalışmalar ile gurur duyuyor, başkanımızı tebrik ediyoruz "diye konuştu. Özdebir ise Hacim Kamoy'u yakından tanıma fırsatı yakaladığını belirterek, ülke ekonomisine büyük katkıları olan Kamoy'un adının parkta yaşatılması nedeniyle Yaşar'a teşekkür etti. Mehpare Kamoy, eşinin büstünün açılışı sırasında duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı.

Park açılışının ardından Ersin Perçin birbirinden güzel türküleri Yenimahalleliler için seslendirdi. Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ve Troya Gençlik ve Spor Kulübü'nün davul şovları geceye renk kattı. Ünlü Sanatçı Özcan Deniz'in sahne almasıyla birlikte coşku doruğa çıktı. Sanat hayatı boyunca hafızalarda yer etmiş şarkılarını sevenleriyle birlikte söyleyen Deniz, Yenimahallelilere muhteşem bir gece yaşattı. Gece, havai fişek gösterisi ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hacim Kamoy Parkı Özcan Deniz ile Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement