Hakkari'de 'Aile ve Kadın' Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de 'Aile ve Kadın' Konulu Konferans

Hakkari\'de \'Aile ve Kadın\' Konulu Konferans

Hakkari Valiliği koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘Kadın ve Aile’ konulu konferans düzenlendi.

07.08.2014 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valiliği koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 'Kadın ve Aile' konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Hakkari Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, proje koordinatörü Medeni Kazak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftülüğü'nün ilahi grubunun Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirmesiyle devam etti. Ardından konuşan İl Müftüsü M. Faysal Geylani, bilinçli ebeveyne dikkat çekerek, anne ve babanın çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamaları gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan ise, ailenin insan kadar kadim, insan kadar asil, insan kadar değerli olduğunu belirterek, "Aile muhtaç olmayı ifade eder. İnsanın eşe karşı ihtiyacı, anne ve baba sevgisine olan ihtiyacı, çocuk sevgisine olan ihtiyacı ve nihayetinde bütün bunların birleştiği ve bütün bunların esasını oluşturan sevgiye, huzura, sükünete olan ihtiyacını ifade eder. Dolayısıyla aile toplumun huzur ve sevgi kaynağıdır" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de 'Aile ve Kadın' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement