Halk Eğitim Kursiyerlerine Urfa, Mardin, Antep Gezisi - Son Dakika
Yerel

Halk Eğitim Kursiyerlerine Urfa, Mardin, Antep Gezisi

Halk Eğitim Kursiyerlerine Urfa, Mardin, Antep Gezisi

Karatay Belediyesi Halk Eğitim kursiyerleri yaklaşık 300 bayan için sosyal aktiviteler kapsamında Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin gezisi düzenlendi.

26.05.2014 14:58  Güncelleme: 14:55

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Halk Eğitim kursiyerleri yaklaşık 300 bayan için sosyal aktiviteler kapsamında Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin gezisi düzenlendi.

Karatay Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi programına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Eşi Neriman Hançerli, Karatay Belediye Meclis üyeleri ve eşleri, AK Parti Konya İl Kadın Kolları üyeleri, AK Parti Selçuklu Kadın Kolları üyeleri, AK Parti Meram Kadın Kolları üyeleri, Isparta Yalvaç İl Kadın Kolları Başkanı ve eşi, Halk Eğitim öğretmenleri ve kursiyerleri katıldı.

Düzenlenen tur ile ilk olarak Fırat nehri gezisiyle Halfeti'ye ulaşarak burada kahvaltı yapan katılımcılar, kahvaltı sonrasında Mardin'e geçerek tarihi Mardin evlerini, bölgenin önemli eğitim merkezlerinden biri olan Kasımiye Medresesi'ni, Mardin Ulu Camisini ve Midyat Evleri'ni ziyaret etti. Gezinin ikinci günü Peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa'da Hz. Eyüp Makamı, Hz. İbrahim Makamı, Halil-ül Rahman, Rızvaniye Cami, Ayn-el Zeliha ve Balıklı Göl ziyaretlerini gerçekleştiren katılımcılar Sıra Gecesi programına katılarak doyasıya eğlendi. Son olarak katılımcılar, Gaziantep'te bulunan dünyanın 3. En büyük, Türkiye'nin ise en büyük Hayvanat Bahçesi'ni görme imkanı buldular.

Programda kısa bir konuşma yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik düzenlenen sosyal aktivitelerin aralıksız devam ettiğini belirtti. Hançerli, kurs süresince sadece mesleki eğitimle kalınmayıp, kent dışı geziler, piknikler, Huzurevi ve müze ziyaretleri, tiyatro ve sinema gösterimleri gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Amaçlarının kursiyerlerin sosyal etkinliklere katılımlarını sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, düzenlenen gezi ile kursiyerlerin Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa illerimizdeki tarihi ve turistik yerlerini görme imkanını bulduklarını söyledi.

Düzenlenen geziyle moral bulduklarını ifade eden Karatay Halk Eğitim kursiyerleri, kendilerine böyle bir fırsat sunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Eğitim Kursiyerlerine Urfa, Mardin, Antep Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement