Hanuka Bayramı Beşiktaş Belediyesi'nin Desteğiyle Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Hanuka Bayramı Beşiktaş Belediyesi'nin Desteğiyle Kutlanacak

Hanuka Bayramı Beşiktaş Belediyesi\'nin Desteğiyle Kutlanacak

Türkiye tarihinde ilk kez geçtiğimizi yıl kamusal alanda kutlanarak tarihe geçen Hanuka bayramı bu yıl da Beşiktaş Belediyesi ve Türk-Musevi Cematinin katkılarıyla yeniden kutlanacak.

23.12.2016 19:00

Türkiye tarihinde ilk kez geçtiğimizi yıl kamusal alanda kutlanarak tarihe geçen Hanuka bayramı bu yıl da Beşiktaş Belediyesi ve Türk- Musevi Cematinin katkılarıyla yeniden kutlanacak. Hanuka Bayramı kutlamaları yarın 19.00'da Esma Sultan Yalısı Bahçesinde gerçekleşecek.

Işık Bayramı olarak bilinen Hanuka Bayramı, dünyanın farklı meydanlarında coşkulu bir kalabalıkla kutlanıyor. Ancak Türkiye'de bugüne kadar Yahudiler bu bayramı sadece evlerde ve sinagoglarda kutluyordu. Ancak geçtiğimiz yıl bu bayram ilk kez Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye'de de bir meydanda kutlandı. Ortaköy Meydanı'na kurulan sahneye vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti.

Beşiktaş Belediyesi, Türk Musevi Cemaati ile geçen yıl birlikte başlatılan geleneği bu yıl Esma Sultan'ın bahçesinde sürdürerek kutlayacak.

Farklı dinler ve kültürlerden vatandaşların katılımıyla düzenlenecek törende Türk ve Yahudi toplumları arasında 500 yılı aşkın bir süredir devam eden ortak yaşam kültürünün bir nişanesi olarak binlerce yılın geleneği mumların yakılacağı gece de Hanuka (Işıklar) Bayramı kutlanacak.

Yarın akşam 19.00'da Esma Sultan Yalısı'nın Bahçesi'nde gerçekleşecek olan törene Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, Katolik Cemaati Latin Temsilcisi Tierrablanca Gonzalez, İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, Fas Başkonsolosu Mhamed Ifrıquıne ve çok sayıda protokol üyesi de katılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hanuka Bayramı Beşiktaş Belediyesi'nin Desteğiyle Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement