Harran'da, 'Geçmişten Günümüze Harran' Konulu Söyleşi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Harran'da, 'Geçmişten Günümüze Harran' Konulu Söyleşi Yapıldı

Harran\'da, \'Geçmişten Günümüze Harran\' Konulu Söyleşi Yapıldı

Harran Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Harran Akademi, organize ettiği Kültür Sohbetleri Projesi kapsamında, ‘Geçmişten Günümüze Harran’ konulu söyleşi yapıldı.

13.12.2013 16:54

Harran Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Harran Akademi, organize ettiği Kültür Sohbetleri Projesi kapsamında, 'Geçmişten Günümüze Harran' konulu söyleşi yapıldı.

Harran Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Harran Akademi, organize ettiği 'Kültür Sohbetleri Projesi' kapsamındaki söyleşilerin bu haftaki konuğu Harran Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Önal oldu.

Önal'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Harran İlçe Kaymakamı M. Selami Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar bir araya geldi.

Birçok akademisyenin Harran ilçesine davet edildiği proje ile Harran tarihi, kültürü gibi konularda ilçe halkı, kamu çalışanları ve öğrenciler bilgilendirilirken, bölge turizminin hareketlendirilmesi de hedefleniyor.

Programda konuşan Doç. Dr.Önal, ilçenin köklü tarihi ve mevcut kalıntılar ile ilgili çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi. 2014 yılında Kültür Bakanlığı tarafından başlatılması planlanan Arkeolojik kazılar için Harran Üniversite olarak rapor sunduklarını belirten Önal, "Harran'da yapılacak kazılar sonucunda Urfa kent merkezinde bulunan Göbekli Tepe'den daha eski bilgiler bulunacağını ve Göbekli Tepeyi gerisinde bırakacağını öngörmekteyiz" diye konuştu.

Harran Kaymakamlığının turizmin canlandırılabilmesi için yürüttüğü çalışmaları takip ettiğini de ifade eden Önal, "Mevcut imkanların kullanılmasıyla kardeş şehir İtalya'nın Alberabello şehrinden daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bu etkinlikler de bunun göstergesidir" diye konuştu.

Harran Kaymakam Yazıcı daha önce Harran hakkında duyulmamış bilgileri aktardığı belirterek, Önal'a ve dinleyenlere teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harran'da, 'Geçmişten Günümüze Harran' Konulu Söyleşi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement