Hastaoğlu, Silikon Vadisi'inde Enerji ve Teknoloji Devlerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Hastaoğlu, Silikon Vadisi'inde Enerji ve Teknoloji Devlerini Ziyaret Etti

Hastaoğlu, Silikon Vadisi\'inde Enerji ve Teknoloji Devlerini Ziyaret Etti

ABD'deki Türk Yatırım Haftası etkinlikleri kapsamında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve işadamlarından oluşan heyet San Francisco Slikon Vadisi'nde teknoloji...

24.10.2013 13:06

ABD'deki Türk Yatırım Haftası etkinlikleri kapsamında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve işadamlarından oluşan heyet San Francisco Slikon Vadisi'nde teknoloji devlerini ziyaret etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, STB Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve işadamlarından oluşan heyet, Los Angeles'taki temaslarının ardından San Francisco şehrine geçti.

Heyet, Silikon Vadisi'nde enerji ve teknoloji devi şirketlere önemli ziyaretlerde bulundu. Silikon Vadisi'nde ilk olarak General Elektrik'i ziyaret eden heyet, daha sonra İntel ve Cisco şirketlerini ziyaret etti.

General Electric yetkileri, ziyarete gelen işadamlarına firmaları hakkında bilgi vererek, endüstri devrimi olarak nitelendirdikleri projeyi anlattı.

GE Genel Müdür Yardımcısı Mike Harsh, Türkiye'de yatırım yapmaktan heyecan duyduklarını ifade ederken, "Türkiye yazılım alanında bir çekim merkezi oluyor. Bu işler yetenekli beyinler olmadan olmuyor. Bu bize Türkiye'ye daha yakın olma ihtiyacını hissettiriyor" dedi.

GE'nin Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bilgilendirme Şefi Dr. İbrahim Gökçen de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek için Türk hükümetinin sarfettiği çabayı GE'nin takdirle izlediğini, Türkiye'ye 900 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını daha önceden duyurduklarını, 2015'te de Türkiye'de bir inovasyon merkezi açacaklarını, bölge ülkelerine bazı ihracatlarını Türkiye'den yapmayı planladıklarını kaydetti.

Silikon Vadisi'nde ziyaretlere devam eden heyet, daha sonra Intel Başkan Yardımcısı John Davies ile öğle yemeği yedi. İşadamları, Cisco Başkanı Gary Moore ile de bir toplantı yaptı.

Türk heyeti tarafından ABD'nin Los Angeles, San Francisco, Seattle ve Chicago kentlerinde gerçekleştirilen programlarda; Türkiye'deki yatırım imkanlarını tanıtabilmek, ABD'deki fırsatları değerlendirebilmek ve karşılıklı ticari ve ekonomik işbirliğini geliştirebilmek için yapılabilecekler ele alınacak. 19 Ekim 2013 günü Los Angeles'de başlayan "Türk Yatırım Haftası Etkinlikleri" 2 6 Ekim 2013 günü Chicago'da tamamlanacak. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastaoğlu, Silikon Vadisi'inde Enerji ve Teknoloji Devlerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement